KÜÇÜKÇEKMECE-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Küçükçekmece mevcut İlçe Başkanı Haydar Koparan 10 Aralık Pazar günü gerçekleşecek olan ilçe kongresi öncesinde yeniden aday olduğu ilçe başkanlığı için Küçükçekmece’de bulunan Ekin Düğün Salonu’nda adaylık açıklaması yaptı. İl Başkan Yardımcısı Oruç Oymak, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda STK ve dernek temsilcisinin katıldığı adaylık açıklamasında önemli açıklamalarda bulunan Koparan, “Sevdamız Küçükçekmece, hedefimiz 2019. CHP’yi Küçükçekmece’de iktidar yapacağız” dedi.

HALAY ÇEKTİLER

Geçtiğimiz dönemde birinci yıl etkinliği yoğun kar yağışı nedeniyle istenildiği düzeyde olmadığı için adaylık açıklamasını aynı zamanda birinci yıl şenliği olarak da düzenleyen CHP Küçükçekmece İlçe Örgütü, Haydar Koparan’ın salona girişi öncesinde seslendirilen şarkılarla doyasıya eğlenerek oyunlar oynadılar.  

CHP Küçükçekmece mevcut İlçe Başkanı Haydar Koparan salona eşi Gönül Koparan ve annesi Perihan Koparan ile beraber giriş yaparken ilçe gençlik örgütü üyeleri de ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk bayrakları ile Koparan’a karşılama töreni gerçekleştirdi. Gençlerin bu jesti karşısında sevincini gizleyemeyen Koparan, ardından gençlerle beraber sloganlar atarak gençlerin coşkusuna ortak oldu.

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Sloganlar ve alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan CHP Küçükçekmece mevcut İlçe Başkanı ve İlçe Başkan Adayı Haydar Koparan yaptığı konuşmasında geceye katılan herkese teşekkürlerini ileterek geçen 2 yıllık süreç içerisinde yaşanılan olayları ve ilçe örgütü olarak neler yaptıklarını anlattı. Koparan konuşmasında, “Biz CHP olarak, Atatürk nasıl genç Cumhuriyeti kurmak için mücadele verdiyse bizler de onu korumak için aynı kararlılıkla mücadele edeceğiz” dedi.

‘BİRLİĞE İHTİYACIMIZ VAR’

“Bizim birliğe ihtiyacımız var” diyen Koparan, “Biz enerjimizi kendi içimizde tüketerek değil, faşizme karşı omuz omuza vererek harcamalıyız. Küçükçekmece’de CHP’yi iktidar yapmak benim boynumun borcu. 15 Temmuz’da İl Başkanlığımızın düzenediği bir miting vardı.

O mitinge ilçe örgütü olarak en büyük katılımı biz yapmıştık. Küçükçekmece olarak partimizin tüm etkinliklerinde yine ön saflarda yer aldık. Bizim örgütlü güce ihtiyacımız var. Bunun için çalışmak zorundayız” diye konuştu.

‘KUCAKLAYICI BİR PARTİYİZ’

Konuşmasına devam eden Koparan, “Ben hiçbir zaman gününü Ankara’da geçiren ilçe başkanlarından olmadım. Ve her zaman örgütümün yanında sizlerin arasında oldum. Buradan bir kez daha sesleniyorum ki biz CHP’yi iktidar yapacak arkadaşlarımızla bu yolu yürüyeceğiz. Ben bu enerjiyi bu gücü görüyorum. Yıllarca OHAL’i bahane ederek bu ülkeyi KHK’larla yönettiler. Biz bunların hepsine karşı ortak mücadelemizi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Biz göreve geldiğimizden itibaren dili, dini, rengi ne olursa olsun herkesi kucakladık.

Bu bağlamda Diyarbakır Sur’da yaşanılanları yerinde görmek için sizin adınıza oralara gittik. Orada tam anlamı ile bir felaket yaşanmıştı. Bize oradakiler ‘CHP şimdiye kadar neredeydi? diye sordular. Ama biz Küçükçekmece ilçe yönetimi oraya gittik ve sizin adınıza CHP’nin ne kadar kucaklayıcı bir parti olduğunu gösterdik” dedi.

‘BENİM İÇİN ONUR’

CHP ilçe örgütü olarak her zaman işçi sınıfının yanında olduklarının altını çizen Koparan yakın zamanda kapatılan Küçükçekmece’deki Polimer fabrikasının işçileri ile dayanışma içinde olduklarını ve işçi sınıfının haklarını alması için mücadelelerine devam edeceklerini belirtti. Konuşmasında kadın ve gençlik kollarına gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür eden Koparan, “CHP’de ilçe başkanı olmak benim için onurdur” sözlerini kullandı.

‘GENÇLER EN ÖNDE OLMALI’

“Sizden aldığımız güç ile yolumuza devam ediyoruz” sözlerini kullanan Koparan parti içi eğitimlerin devam ettiğini de söyleyerek bu eğitimlere tüm partililerin katılımı konusunda çağrı yaptı. “Küçükçekmece’nin aslında bir sorunu yok. Yıllarca dışarda müdahale ettikleri için bu halde” diyen Koparan gençlere de seslenerek, “Gençler bu davanın en önünden ilerlemeli” dedi.

‘ALDIĞIMIZ SEÇİMİ VERDİK’

Yaptığı konuşmasında2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Küçükçekmece’de seçimi kıl payı kaybettiklerini ifade eden Koparan, “O dönemde yaşanan, partiye hiçbir faydası olamayan siyasi çekişmeler nedeniyle aldığımız seçimi kaybettik. Hatta bu konu Genel Başkan’a kadar gitti.

Genel Başkan ile yaptığım konuşmada bana ‘Siz aldığınız seçimi birbiriniz yüzünden kaybettiniz. Bundan sonraki süreçte birlikte hareket ederek Küçükçekmece’yi kazanın” dedi. Bizim de tek gayemiz ve muradımız birlikte hareket ederek 2019’un CHP’nin yılı olması için çalışacağız” diyerek konuştu. 

‘ROL MODEL İLÇE OLACAĞIZ’

İlçe başkanının parti içinden birisi olması gerektiğini vurgulayan Koparan, “Ben ne kadar sizin yanınızda olur, sevincinizde, kederiniz de yanınız da durursam siz de o zaman bana,” Sayın başkan yoluna devam et” dersiniz. Ben de bunu yapmanın gayreti içindeyim. İnanıyorum ki önümüzdeki seçimlerde Küçükçekmece Belediyesi’ni alacağız. Hatta Küçükçekmece’yi rol model ilçe yapacağız. Benim rol modelim Terzi Fikri’dir. Biz halkımızın istemediği hiçbir şey yapmayacağız. Tek gayemiz daha güzel hizmetleri sizlerle buluşturmak olacak” ifadelerini kullandı. Koparan’ın konuşmasının ardından ilçe yönetim kurulu üyeleri ve gençlik kolları üyeleri sahneye gelerek Koparan ile beraber ‘Karlı kayın ormanında’ türküsünü hep bir ağızdan söylediler. Sonrasında ise gece için hazırlanan pasta ilçe yönetimi tarafından kesilerek partililere ikram edildi.

Bilal ÇIĞRIM-Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi