GAZİOSMANPAŞA- İYİ Parti Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongrede ilçe başkanı Cengizhan Yıldız yeniden ilçe başkanı olarak seçildi. Kongreye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener telgraf göndererek kongreye katılan tüm partilileri selamladı ve başarılar diledi. İyi Parti MYK Üyesi Özcan Pehlivanoğlu’nun divan başkanlığını yaptığı kongreye, İYİ Parti İl Yöneticileri Pertev Kasarcı, Hatice Ceren Yılmaz, Eyüp İlçe Başkanı Nail Belken ve yönetim kurulu  üyeleri, Bayrampaşa Teşkilat Başkanı Halit Paşalı,  AK Parti GOP Belediye Meclis Üyesi Abdullah Yılmaz, CHP ilçe yöneticileri ve kadın kolları Başkanı Günay Boy,  GOP Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Kaya, Yıldıztabya Mahalle Muhtarı İsmail Korkmaz, Sarıgöl Mahalle Muhtarı Ünal Basın, Polis Emekçileri Derneği Başkanı Ahmet Çınar, GOP Müşavirler Birliği Başkanı Engin Aytaç, ADD Başkanı Melek Aksu ve yönetimi ve çok sayıda STK ve siyasi temsilci katıldı.

‘MİLLETİMİZ İSTEDİ, İYİ PARTİ KURULDU’

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından kongreye katılanlara yönelik bir konuşma yapan İlçe Başkanı Cengizhan Yıldız Afrin operasyonunda şehit düşen vatan evlatlarına rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, “Özellikle son dönemlerde ülkemizin üzerine karabulut gibi çöken umutsuluk ikliminden kurtulmak, tıkanan siyaseti tekrar çalışır hale getirmek için Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener tarafından bir çoban ateşi yakıldı. İYİ Parti’nin kuruluş sürecine baktığınızda diğer partilerden önemli bir fark görüyoruz. Bir çok siyasi parti ideolojisi, eğilimi ve programı belirlenmiş olup, genel başkan ve kadroları tarafından kurulup halka sunulmuştur. İYİ Parti bu anlamda siyasal ve toplumsal anlamda önemli bir yere sahiptir. Çünkü mevcut siyasal iklimden memnun olmayan, çatışma ve kutuplaşmadan bıkan, tarikat ve benzer yapıların devlette söz sahibi olmasından hoşlanmayan, ülkenin giderek Atatürk’ün ilke ve kurucu değerlerinden uzaklaştığını gören milletimiz yeni bir parti kurulmasını talep etmiştir. Halkımız beklenti ve isteklerini açıkca ifade etmiş, bu beklenti doğrultusunda İYİ Parti’yi bizzat kendi elleri ile kurmuş ve Sayın Genel Başkanımız Meral Akşenere’e “Partinin Genel Başkanı  siz olacaksınız” demiştir’ dedi.

‘ÇOBAN ATEŞİNİ BÜYÜTECEĞİZ’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in  halkın talebini kırmayarak İYİ Parti’yi kurduğunu ve çoban ateşini yaktığını belirten Yıldız, ‘Bizler de bu ateşin etrafında toplanan milletimizin fertleri olarak ilçemiz Gazi Osmanpaşa’da bu ateşi büyütmek ve yaymak için büyük bir şevk ve istekle çalışmaya başladık. Yeni kurulan partiler genellikle taraftar toplamak konusunda sorunlar yaşarlar. Biz bunu yaşamadık. Kuruluş sürecinde her yaştan vatandaşlarımız partimize akın ettiler. Vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde bu ülke insanının ne kadar donanımlı ve bilinçli olduğunu yeniden idrak ettik. Genel Başkanımız Meral Akşener’e gösterilen teveccühün ne kadar büyük olduğunu gördük’ diye konuştu.

‘TÜM DÜŞÜNCELERE KAPIMIZ AÇIK’

Toplumun her kesiminden İYİ Parti’ye katılımların olduğunu ifade eden Yıldız, ‘Çeşitli siyasi partilerde görev yapmış çok değerli arkadaşlarımız da aramıza katıldı. Bugün omuz omuza çalıştığımız arkadaşlarımız arasında milliyetçiler, muhafazakarlar, sosyal demokratlar ve akla gelebilecek hemen her eğilimden gönüldaşlarımız var. Biliniz ki, ülkemizin ve milletimizin birliğine, dirliğine zarar vermeyi  hedefleyen siyasal eğilimler ve örgütsel yapılar dışındaki tüm düşüncelere kapımız açıktır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kast edenler, milletimizi ve devletimizi parçalamak için devletin içine sızınlar, İYİ Parti’nin kapısından asla giremeyecektir. Siyasete kendimiz için değil, evlatlarımız için girdik. Onların huzur ve güven içinde yaşayacakları, yarınlara umut ile bakabilecekleri bir Türkiye bırakmak için. Evlatlarımızın kaliteli ve çağdaş bir eğitim almalarını istiyoruz. Eğitim ciddi bir iştir. Sınav sistemi, öğrenimin içeriği her yıl değişmez. Eğitimin tutarlı ve planlı olması gerekir. Yaz-Boz tahtasına dönüştürülmüş eğitim sistemini kabul etmiyoruz’ şeklinde konuştu.

‘İLÇEMİZ SORUNLARINA ÇÖZÜM İÇİN GELDİK’

Partimizin programında yer alan bu maddeleri  etkin bir şekilde ilçede uygulayacaklarını belirten Yıldız konuşmasının devamında şunları söyledi; “Bilindiği gibi ilçemiz yaklaşık 50 bin kişilik nüfusuyla birçok şehirden daha büyüktürk. Bu nedenle çevre ve insan odaklı bir yönetimi hak etmektedir. İlçe yönetimindeki anlayış ‘şehir yönetimi’ olmalıdır. Oldukça fazla göç alan ilçemizde her kesimden insan yaşamakta ve bekletileri de farklıdır. İYİ Parti Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı olarak ilçemizin sorunlarına çözüm üretmek için geldik. Önceliğimiz halkımızın taleplerini dinlemek ve çözüm üretmektir. Sağlıklı toplumun sağlıklı bireylerden oluştuğunun bilncinde olarak çeşitli toplum projeleri ve seminer çalışmaları düzenliyoruz. Çocuklar, gençler ve kadınlar öncelikli olarak yaptığımız bu çalışmalarla daha iyi yetiştirilmiş çocuklar, daha donanımlı anneler ve daha mutlu aileler hedefliyoruz.

‘HERŞEY İYİ BİR GAZİOSMANPAŞA İÇİN’

“İlçemizde maddi durumu yetersiz olan aile ve bireyler için uzman kadrolarımızla aile danışmanlığı ve psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu hizmetelerde şehit ve gazilerimizin ailelerine öncelik tanıyoruz. Esnaf ziyaretleri yaparak onların sorunlarını dinliyor, çözüm üretiyoruz. İlçemizin ekonomik kalkınması için projeler hazırlıyoruz. Çarpık kentleşme, beton ve çelik yığınına dönen ilçemizde sınırlı tema parkları haricinde yeşil alanlar, oyun alanları, sosyal alanlar planlıyoruz. Gaziosmanpaşa’nın bir cazibe merkezi olması adına ürettiğimiz bir çok proje var. Çocuklarımızın ve gençlerimizin madde bağımlılığından uzak durması için bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Bağımlıların doğru bir şekilde rehabilite edilebilecekleri merkezler kurma konusundaki çalışmalarımız sürüyor. İYİ Parti olarak Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni kazandığımızda tüm projelerimizi hayata geçirecek ilçemizi daha kaliteli ve yaşanılır bir ilçe haline getireceğiz. Her şey İYİ bir Türkiye, İYİ bir İstanbul, İYİ bir Gaziosmanpaşa için.”

‘HAYIRLI OLSUN’

Kongrede söz alan Divan Başkanı ve İYİ Parti MYK Üyesi Özcan Pehlivanoğlu ise kongreye katılanlara yönelik yaptığı konuşmasında, ülkemizin her karış toprağında farklı sorunların yaşandığını tespit ettik, bu sorunların çözümü için vatansever bir harekete ihtiyaç olduğunu gördük. İnsanlarımız artık geleceklerine güvenle bakamıyorlar. İnsanlarımızın geleceklerine güvenle bakabilmeleri, birbirleriyle kucaklaşabilmeleri barış ve huzur içinde yaşayabilmeleri için yola çıktık. Bugün seçilecek ilçe Başkanımız Cengizhan Yıldız ve yönetim kurulu üyelerimize ve tüm partililerimiz kongremiz hayırlı olsun. İYİ Parti ile ülkemiz, kentlerimiz ve ilçelerimiz İYİ olacak’ dedi.  İYİ Parti İl Başkanı Esin Beyaz ve İYİ Parti Genel Başkanı’nın telgraf ve çelenk gönderdiği kongrede faaliyet ve bütçe raporları onaylandıktan sonra seçime başlandı. Seçimde İlçe Başkanı Cengizhan Yıldız ve yönetim listesi yeniden seçildi.

AKŞENER: AND OLSUN Kİ İKTİDAR OLACAĞIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kongreye gönderdiği telgraf’ta şu ifadelere yer verildi;

Medeniyetin yolunu cesurlar düşer diyerek çıktığımız bu yolda aynı cesareti gösteren kahraman dava arkadaşlarım, İYİ Parti ve milletim adına her birinizi sevgi saygı ve muhabbetler selamlıyorum. Bu topraklar için canını ortaya koymuş şehitlerimizin ruhları şad olsun. Vatan toprağı için mücadele eden mehmetçiğimiz sağolsun, varolsun.

Bizleri bu çatı altında buluşturan yüce Rabbimize şükürler olsun. Bizler İYİ Parti’deyiz. Çünkü bizler demokrasinin ayaklar altına alınmasına seyirci kalamıyoruz. Çünkü bizler haksızlığa, hukuksuzluğa karşı susup, oturamıyoruz. Çünkü gençlerimiz mutsuz ve umutsuzken bizler mutlu olamıyoruz. Çünkü bizler binlerce yıllık tarihimizin ve Atatürk’ün emanetlerini sahipsiz bırakamıyoruz. Çünkü bizler Türk milletinin huzur içinde, refah içinde, çok daha iyi bir Türkiye’de yaşayabileceğine inanıyoruz.

 Türkiye iyi olacak dedik ve bu yolda tüm gücümüzle, sizlerle emin adımlarla yürüyoruz. Henüz kuruluşumuz üzerinden birkaç ay geçmiş olmasına karşın ‘Ne mutlu bizlere ki’ İYİ Parti Türkiye siyasetinde en ön sıradan yer edinmiş ve milyonların umudu olmayı başarmış bir hareket haline gelmiştir. Kurulamaz dediler kurulduk, tutunamaz dediler tutunduk, bugün de iktidar olamaz diyorlar andım olsun ki yarın da iktidar olduğumuz göreceğiz. Her gün nefret saçanlar, topluma nifak sokanlar, kavga etmeyi maharet bilenler, koltuğa yapışmayı başarı sayanlar İYİ Parti’yi anlayamayacaktır.

Fidan UĞUR-Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi