İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Üyesi ve eski İl Başkan Yardımcısı Hakan Ermemiş, İstanbul 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na “kayyum” atanması talebi ile dava dilekçesi vermişti.

Hakan Ermemiş dilekçesinde, İYİ Parti İstanbul İl yönetiminin kanuni süre içinde seçime gitmediğini iddia etmiş ve bu durumun Siyasi Partiler Kanunu ile parti tüzüğüne aykırı olduğunu belirtmişti. İddialar üzerine seçime giden İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı 1.Olağanüstü İl Kongresini gerçekleştirdi.

Maltepe’de bulunan Yalçın Kızılay Kapalı Spor salonunda gerçekleşen İyi Parti İstanbul 1. Olağanüstü İl Kongresi’nin Divan Kurulu başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, başkan yardımcılığını İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Celal Karapınar, Katip üyeliğini Beylikdüzü İlçe Başkanı İskender Duriç, Meral Alemdar ve Uğur Tarhan üstlendi.

Kongrede, mevcut İl Başkanı Buğra Kavuncu, Kurucular Kurulu Üyesi Ali Dinçer Çolak ve eski Teşkilat İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Samet Reisİl Başkanlığı için yarıştılar.

KAVUNCU RAKİPLERİNE FARK ATTI

542 delegenin oy kullandığı seçimde 252 oy alan Buğra Kavuncu, İl Başkanlığına açık ara farkla tekrar seçildi.Ali Dinçer Çolak ise 150, Samet Reis 140 delegenin oyunu aldı.

"ZAFER BAŞIMIZDAKİ ZİHNİYETİ DEVİRDİĞİMİZ GÜN KUTLANACAK"

Buğra Kavuncu, profesyonellikten ve liyakatten ödün vermeyen, aynı zamanda Türk geleneğiyle uyumlu bir yönetim anlayışını tesis etme vizyonuyla hareket edeceğini söyledi ve “ Burada zafer kutlaması yapmayacağım. Kendi partimde ki arkadaşlarıma karşı zafer kazanmak bize yakışmaz,bu bir zafer değildir.Herşey İyi Parti için, Herşey İyi Parti çatısı altında halk için. "zafer başımızdaki zihniyeti devirdiğimiz gün kutlanacak"  şeklinde sözlerine devam etti.

Kongreye, partinin genel başkan yardımcıları Ümit Özdağ, Hayrettin Nuhoğlu, Hasan Seymen, Berna Sukas, Ahmet Ersagun Yücel, İstanbul Milletvekilleri, Genel İdare Kurulu Üyeleri, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve çok sayıda partili katıldı.

Editör: Haber Merkezi