Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, temizlik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Çöp toplama ve sokakların süpürülmesi gibi temel görevler eksiksiz olarak yerine getirilirken, ibadethanelerin temizlenmesinden moloz toplamaya kadar pek çok hizmet de sunuluyor.



Cadde ve sokaklarda rutin süpürme ve temizlik çalışmalarını yapan ekipler ilave olarak insan ve trafik yoğunluğunun arttığı noktalarda mekanik süpürge aracıyla süpürme işini gerçekleştiriyor.Ayrıca bu alanlarda arozöz aracılığıyla dezenfektanlı su ile yıkama yapılarak cadde ve sokakların temizliği sağlanıyor. Özellikle yol ve kaldırım yapımları ile bakımlarından sonra oluşan toz ile çamurların temizlenmesi için yıkama işi özenle yapılıyor.
İBADETHANELER TEMİZLENİYOR
Temizlik çalışmaları açık alanlarda olduğu gibi umumi kullanıma açık iç mekânlarda da titizlikle yapılıyor. İlçede bulunan bütün ibadethanelerin temizliğini düzenli olarak gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda, toplam 55 adet ibadethanenin temizliği için kurulan özel ekip çalışmalarına; özellikle yüksek olan yerlerdeki toz ve örümcek ağlarının alımını yaparak başlıyor. Daha sonra camlar içten ve dıştan silinerek minber, imam kürsüsü ve ayakkabılıkların temizliği de yapıldıktan sonra halıların temizliği halı yıkama makinesi ile sağlanıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ibadethanelerin iç temizliğinden sonra avlu, şadırvan ve tuvaletlerin de temizliğini de gerçekleştiriyor.
TEMİZLİK SAĞLIĞIN EN ÖNEMLİ ŞARTIDIR
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, belediyenin olmazsa olmaz hizmet görevlerinin başında ‘temizlik’ konusunun geldiğini söyledi. Temizliğin en temel ihtiyaç olduğunu belirten Kara, “Temizlik, sağlığın ilk ve en önemli şartıdır. Yaşanabilir bir şehrin de ilk gereği, temizliktir. Bunun bilinciyle bu konuda en iyi hizmeti vermek için çalışmaya devam ediyoruz. Temizlik işini sistemli ve kesintisiz biçimde yapıyoruz” dedi. Senay BADUR-Kent Yaşam
 
 

 
 
 
 

Editör: Haber Merkezi