Bakırköy Spor Vakfı'na ait inşaatın yıkımı sırasında bir işçinin hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylar sonucunda "yaralama", "tehdit" ve "hakaret" suçundan hakkında dava açılan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile 7 sanığın yargılanması sonucunda, Kerimoğlu’na toplamda 10 ay hapis cezası verildi.

NE OLMUŞTU?

İmara aykırı olduğu gerekçesi ile yaklaşık 2 yıl önce encümen kararıyla yıkımına başlanan Bakırköy Spor Vakfı tesisleri için, yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı. Yürütmeyi durdurma kararını bozduran Bakırköy Belediyesi yeniden yıkıma başlamış, yıkım sırasında belediye personeli bir işçi hayatını kaybetmişti. Gerekli tedbirleri almadan yıkım yapılmasına göz yumulduğu  gerekçesiyle Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'na tepki gösteren vatandaşlar, Başkan Kerimoğlu, korumaları ve zabıtalar tarafından saldırıya maruz kaldıklarını söylemiş, Bakırköy Spor Vakfı İşletme Müdürü Alper İnanç ve Yunus Cici isimli vatandaş ta darp edildiğini söyleyerek dava açmıştı.

Bu gün görülen davada Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Alper İnanç ve Yunus Cici için, "yaralama", "tehdit" ve "hakaret" suçundan ayrı ayrı 5 ay, toplamda 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ayrıntılar geliyor…

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam  

Editör: Haber Merkezi