CHP Bakırköy Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Bülent Kerimoğlu’nun adaylık açıklamasına Zeytinburnu, Kağıthane, Güngören ve Bahçelievler İlçe Başkanlarının yanı sıra, çeşitli bölgelerden katılımcıların çok daha fazla olduğu gözlenen adaylık açıklamasında alınan yoğun güvenlik önlemleri de gözlerden kaçmadı. İlçe Başkanı Asım Köksal Muş, birkaç güne kadar meydana kuracakları seçim çadırı ile çalışmalarına başlayacaklarını söyleyerek Ak Parti iktidarını eleştirdi.

‘Örnek belediyeciliğimiz bizi bir kez daha aday yaptı’

Alkışlar ve sloganlarla sahneye gelen Başkan Kerimoğlu, İstanbul’u zapt etme hevesinde olan katılımcılara teşekkür ederek, Bakırköy ve İstanbul’ da ki haramilerin saltanatına son vereceklerini söyledi. “Bakırköy seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla sık sık konuşması kesilen Kerimoğlu, partisinin yetkili kurumlarının, halkçı ve kamucu bir anlayışla Türkiye’ye örnek bir belediyecilik yaptığı için kendisinin yeniden aday gösterildiğini belirtti.  

‘Bakırköy’de değil farklı içlerde çalışma yapacağım’

Bakırköy’ün genç, yaşlı, çocuk, sağlık ve sosyal anlamda ülkeye örnek bir belediye olduğunu söyleyen Bülent Kerimoğlu, Bakırköy’de 30 yıldır menfaat guruplarının kullandığı alanların işgaline son verdiğini ve sahildeki betonlaşmanın önüne geçtiğinin altını çizdi. Yeni dönemde de aynı anlayışla çalışmalarına devam edeceğini ifade eden Kerimoğlu, ilerleyen günlerde projelerini paylaşacağını, adaylık döneminde Bakırköy’de değil, daha önceki seçimlerdeki gibi farklı ilçelerde ve Ekrem İmamoğlu’nun çalışmalarında yer alacağını belirtti.

Konuşmasının sonunda meydandaki vatandaşlara karanfil dağıtan Başkan Kerimoğlu, bir gurup tarafından omuzlara alınarak “En büyük başkan bizim başkan” sloganlarıyla taşındı.  Adaylık açıklamasına katılan bazı gurupların Bakırköy Belediyesine ait servis araçlarıyla gittiği görüldü.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç /  Kent Yaşam 

Editör: Haber Merkezi