KÜÇÜKÇEKMECE- Son zamanlarda kullanım yaşı oldukça düşen uyuşturucu ile mücadele konusunda Küçükçekmece Belediyesi ve Kaymakamlığı çocukları madde bağımlılığından korumak için ‘Manne’ (Mahalle Anneleri) projesini hayata geçirdi. Proje ile beraber çocukları uyuşturucu ve diğer bağımlı maddelerden korunması hedefleniyor.

HER MAHALLEDEN BİR ANNE

İlk etapta 21 anneyle hayata geçirilecek 'Manne' projesi, çeşitli eğitimleri kapsayacak. Eğitimden geçen anneler ise kendi mahallelerinde madde bağımlılığının önlenmesi ve ilerlemeden tespit edilmesi için işbaşı yapacak. Manneler, her sosyal ortam ve zamanda çevresindeki insanlara eğitimler verecek. Önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek proje kapsamında görevlendirilecek olan annelerin seçilmesi konusunda hazırlanan yazı, tüm resmi ve özel okul müdürlüklerine dağıtıldı.

GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI

Konu ile ilgili yapılan bilgilendirme metninde; "Gönüllülük esası olmakla birlikte, eğitimli, ikna edici, hitabet yeteneği olan, çevresindeki annelere de her türlü sosyal ortamda ve zamanda eğitim verebilecek" annelerin proje için tavsiye edilmesi istendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mobil Okul Timi (MOT) ekipleri de okul çevrelerinde çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, 4 ayda 225 bin şüpheli kişiyle ilgili inceleme yaptı, aranan 1300 kişiyi yakaladı. 360 kişiyle ilgili uyuşturucudan işlem yapıldı.

EMİRCAN’IN ÖLÜMÜNE NEDEN OLMUŞLARDI

Öte yandan bilindiği gibi geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde Küçükçekmece İnönü Mahallesi’nde uyuşturucu faaliyeti yapan iki grup arasında silahlı çatışa çıkmış o esnada olay yerinden geçen 16 yaşındaki Emircan Açıkgöz arada kalarak silahların hedefi olmuştu. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Açıkgöz’ün vefat etmesinin ardından ilçede güvenlik önlemleri arttırılmış ve denetimler sıklaşmıştı.

LANSMANI YAPILACAK

Diğer taraftan Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Kaymakamlığı işbirliği ile hayata geçirilen Mahalle Anneleri (MANNE) projesinin önümüzdeki günlerde tanıtımı yapılacak. Yetkililerden alınan bilgilere göre projenin genel hatları ile bittiği, detaylarının da önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi