Belediye tarafından yapılan çalışmaların açılışlarını 1 Kasım genel seçimi öncesi gerçekleştiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bugün de Maslak’taki meydanın ve meydanın ortasına yerleştirilen heykelin açılışını yaptı. Açılış törenine CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ile Maslak Muhtarı Aslı Nalbant Bütüner, Belediye Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek, İsmaill Erdem, Semra Kartal, Sevgi Atalay, Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Meclis Üyeleri Fatik Eker, Ali Görgülüer ve Mustafa Balcı ile partililer ve mahalle sakinleri katıldı. Törende konuşan Maslak Muhtarı Aslı Nalbant Bütüner, mahallede yaşanan altyapı sorunlarının Sarıyer Belediyesi tarafından tek tek çözümlendiğini belirtip, mahalle sakinleri adına teşekkür etti.



Belediye Başkanı Şükrü Genç de, Maslak’taki işmerkezlerinin bulunduğu bölge ile Atatürk Sanayi Sitesi’ndeki meydan, yol ve kaldırım çalışmalarını hızlı bir şekilde gerçekleştirip, vatandaşların rahat etmesini sağladıklarını, kamuya ait yerlerdeki işgallerin de sona erdirilip, yolların genişletileceğini söyledi.

Başkan Şükrü Genç daha sonra Muhtar Aslı Nalbant Bütüner’in önerisi üzerine Maslak’taki ana caddede topluca yürüyüp, bilgi aldı. Bu arada cadde üzerlerine park edilen araçların belediyeye ait olduğunu öğrenince de öfkelenerek görevlilere tepki gösterdi. Başkan Genç ve beraberindekiler daha sonra Mashattan olarak bilinen siteye girip, buradaki bir kafede öğle yemeği yedi.



Öte yandan Zümrüdü Anka Kuşu heykelinin yerleştirildiği meydanın çevresindeki duvarlara CHP İlçe Başkanlığ tarafından siyah zemin üzerine beyaz harflerle yazılı olan “Ulusça yastayız hepimiz kardeşiz” yazılı pankartlar asıldı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Maslak’tan sonra Kilyos’ta belediye tarafından yaptırılan yeni muhtarlık binasını da açarak hizmete soktu. Eski muhtarlık binasının Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) yapılacağı için Muhtar Turgut Serdarlı, her ikisi için de Başkan Genç’e teşekkür etti. (Tuncay Dağlı)

Editör: Haber Merkezi