Ülkemizin ağır bir ekonomik kriz içinde olduğunu, işsizlik ve pahalılığın hayatı her geçen gün biraz daha zorlaştırdığını söyleyerek değerlendirmelerde bulunan Gazioğlu, enflasyonun yüzde 20’ler de, üretimsizliğin ise dramatik boyutlarda olduğunu belirtti.

TASARRUFA GİTMELİYİZ

Tüm bu olumsuzluklara ek olarak elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamlarla 2020’de hayatın daha da zorlaşacağını gördüğünü belirten Gazioğlu, bu durumdan belediyenin de etkileneceğini ifade ederek, “Bu krizde gelirlerimizi arttıramayacağımıza göre giderlerimizi azaltmalı ve tasarrufa geçilmelidir” dedi.

Belediyenin bazı alım ve yatırımları ötelemesi, popülasyonda tasarrufa gidilmesi, taşıt kullanımı ve sosyal yardım konusunda ise daha özenli davranılması gerektiğini ifade ederek devam eden Gazioğlu, önceliğin mahallelerde evleri yıkılan ve kirasını ödeyemeyen mağdurlar olduğunun altını çizdi.

Herkesin elini vicdanına koyarak kendisine, ‘Yerel yönetim konusunda belediye yeterli çalıştı mı çalışıyor mu?’ sorusunu sorması gerektiğini ifade eden Metin Aytekin Gazioğlu, bir şeylerin yapıldığını ama yetersiz olduğunu belirtti.

NETLİK KAZANMASI GEREKEN KONULAR VAR

Göç konusu, göçün getirdiği toplumsal uyum sorunu, uyuşturucu madde kullanımı ve yapısal sorunlarla ilgili düşüncelerin ne olduğunu da sorarak devam eden Gazioğlu, depremi her zaman meclis gündemde tuttuklarını hatırlatarak, Zeytinburnu’nun deprem toplanma alanlarını sordu. Bu alanların altyapısının bir an önce yapılması gerektiğini ve asla imara açılmayacağı ile ilgili yasal düzenlemenin yapılarak kesinleştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen CHP’li Meclis Üyesi Metin Aytekin Gazioğlu, Seytinizam Vakfı ile ilgili hukuki ve mali konuların artık netlik kazanması gerektiğini söyledi.

Performans Programı’nda yer alan bazı hizmetlerin çok daha az maliyetle yapılacağını belirten Gazioğlu, cami ve okullara verilen hizmetler arasındaki bütçenin tutarsız olduğunu iddia etti.

Haksız kazancın önüne geçmek için, özellikle yabancı uyruklu iş yeri sahiplerine ruhsat denetimlerinin arttırılmasını ve kadınları iş hayatına katmak için kreş hizmeti verilmesi noktasında çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi