Geçtiğimiz Cumartesi günü MHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından Sarıyer’de görev yapan muhtarlara verilen kahvaltıya katılan ve aynı zamanda Darüşşafaka Mahalle Muhtarı olan Hüseyin Sarıuçak, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan ile İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu’nun da bulunduğu toplantıda muhtarların ihmal edildiğini belirtip, sitem eden Sarıuçak şunları söyledi:


“BEN DAHA ÖNCE ÜLKEMDE BÖYLE BİR DÖNEM HİÇ YAŞAMADIM”

“Muhtarlar partilerin seçim beyannamelerinde unutulmuş. Gerçekten unutulmuş.. Seçim beyannamelerinde muhtar kelimesi hiç geçmiyor. İşsizi, emekliyi ve muhtarı yanına almayan partinin yolu açık olmasın. Gerçekten.. Muhtarla yoluna devam eden, emekliye, işsize sahip çıkan her siyasi partinin yolu açık olur. Bu benim kişisel görüşüm. Katılırsınız katılmazsınız ama muhtarlar arasında konuşulan cümle bu.. Zor günler geçiriyoruz.

Ülkemiz gerçekten çok zor günler geçiriyor. Ben yaşım itibarıyle ihtilaller gördüm ama böyle bir dönem hiç yaşamadım. Bu kadar şehitlerin geldiği bir dönemi hiç yaşamadım. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin, gazilerimize de kolaylık versin. Hakikaten zor.. Çünkü gaziler de zamanla unutuluyor. Ancak törenden törene anılıyorlar. Muhtarlar 657 sayılı kanuna tabi ama kanunla ilgili hiç bir şey yok muhtarlara. Yargılanırken yargılanıyoruz. Devletin kaçak, sigortasız işçileriyiz. Devlet 900 lira maaş veriyor ama sigorta primini muhtar kendisi yatırıyor ya da yatıramıyor. Eskiden bazı evrak satışı vardı üç beş lira gelirimiz oluyordu şimdi bu da yok.”
Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak’ın beddua eder gibi konuşmasını dinleyen bazı muhtar arkadaşları, “Başkanımızın bedduası tutarsa hiç bir parti barajı aşamayacak demektir. Çünkü hiç bir partinin seçim beyannamesinde bizden bahsedilmiyor. Unutulmuşuz” dediler.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi