BÖLGEDEKİ MUŞLULARIN MERKEZİ OLACAĞIZ

Yılların özlemi olarak adlandırılan açılış, katılımın yoğun olması nedeniyle Başakşehir Şahintepe’deki Karagöz Düğün Salonunda yapıldı. Çok sayıda siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, deneklerin ve vakıfların yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen açılışta Muş Bulanık Melekent ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Alican Akhem, açılışın bir özlemin giderilmesi olduğunu söyledi.

SİYASİLERDEN YOĞUN İLGİ

Başakşehir’e bağlı Şahintepe’sinde gerçekleşen açılışın katılımcıları arasında; CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Turan Hancerli, CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Abdulhadi Akmugan, CHP Başakşehir İlçe Başkanı Mustafa Erdemir, HDP 3.Bölge M.V.aday adayı Zeynel Özer, HDP Başakşehir ilçe yönetimi, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Tayip Tanrıkulu, MUŞDER Başkanı Metin Haymana ve çok sayıda muhtar adayı açılışa renk katanlar arasındaydılar.

BİRLİK BERABERLİK VE DAYANIŞMA RUHU İLE

Dernek açılışının sunuculuğunu yapan Ferhat Akkan’ın konuşmasıyla başlayan açılış töreninde Dernek Başkanı Alican Akhem, “Dün hayalini kurduğumuz derneğimizi sizlerin de büyük katkıları ile açıyoruz” diyerek konuşmasına başladı. Akhem,“ Birliğimizin buluşma adresi olarak gördüğümüz Derneğimizin açılışını yapmak, bundan sonra kültürel anlamda ve dayanışmamız ve kaynaşmamız anlamında çok önemli işlevleri yapacağız demektir. Bugün ve ilerleyen süreçte üyelerimiz başta olmak üzere köyümüz ve çevre köylerimiz hatta ilçemiz dahil olmak üzere oluşacak her türlü eğitim, kültür, birlik, beraberlik ve toplumsal oluşumlar da en üst seviyede rol alacağımızı belirtmek istiyorum. Derneğimiz sayesinde özellikle gençlerimizin tanışması ve kaynaşması sağlanacak ve devamında yine dernek çatısı altında kültürel değerlerimizin yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması da sağlanmış olacaktır. Sözü fazla uzatmadan hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Derneğimiz hayırlara vesile olması diliyorum” diyerek cümlelerini sonlandırdı. Açılış yemek ikramı ve yöresel sanatçıların ezgileriyle devam etti.

KENT YAŞAM HALKIN SESİDİR

Gecenin sunumunu yapan Ferhat Akkan, geceye katılan tek Gazete olan Kent Yaşam Gazetesini sahneden göstererek, yıllardır bölgenin sesi olan Kent Yaşam Gazetesi, bu günde bizleri yalnız bırakmadı ve bu mutlu günümüzü okurlarıyla paylaşacak. Yıllardır olduğu gibi, bundan sonrada bölgede yaşayanların sesi olacak olan Kent Yaşam’ı kutluyorum dedi ve salondan büyük alkış aldı

TUĞÇE HUY/KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi