BAKIRKÖY - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bakırköy İlçe Başkanlığına yeniden aday olan Celal Sevinç hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Sevinç açıklamalarında, “İl yönetimi korkunç bir hukuksuzluk içinde” ifadelerini kullanarak, “İl yönetiminin ilçeleri istediği gibi dizayn etme güdüsü var” dedi. Adaylığı ile ilgili de konuşan Sevinç, “Birilerinin vesayeti ile orada oturuyormuşum duygusu ağır basınca istifa ettim. Ama bu sefer örgütün desteği ile yeniden ilçe başkanı olmak için aday oldum” sözlerini kullandı.

 ‘GRUPLAŞMALAR VARDI’

CHP İlçe Başkanlığından istifa etme sebeplerini sorduğumuz Sevinç, Bakırköy siyasetinde var olan ve belirleyici olmaya çalışan bazı siyasilerin ilçe yönetimine girdiği günden itibaren ellerini üzerlerinden çekmediklerini söyledi. Bu siyasilerin adeta ilçeyi dışarıdan müdahalelerle yönetmeye çalıştıklarını, bunun da ilçe yönetiminde guruplaşmalara yol açtığını ifade etti.

‘SORUNLAR KİŞİSELLEŞTİRİLDİ’

İlçe Saymanı olarak görev yapan ve kendisinden boşalan ilçe başkanlığına gelen Saffet Onur’la birlikte ilçedeki gruplaşmaların önüne geçmek için çok gayret ettiklerini ama başarılı olamadıklarını da üzülerek söyleyen Celal Sevinç, “Sorun siyasi olmaktan çıktı, kişiselleşti” dedi. Yaklaşan ilçe kongrelerinin ilk ayağı olan mahalle delege seçimlerinde, sorunun daha da derinleştiğini ve siyasi bir partinin iktidarı için çalışan bir organ olmaktan ziyade 10 Aralık’ta ilçede kim olacak noktasına geldiğini belirtti.

‘BELEDİYE TAYFASI YARATTILAR’

İlçe başkanlığı sürecinde farklı ithamlara maruz kaldığını da söyleyen CHP İlçe Başkan Adayı Celal Sevinç, tek aday olarak girdiği 2015 kongre seçimlerinde kendisine oy veren arkadaşlarının başka seçenekleri olmadığı için kendisine oy verdiğini söyledi. “Her dönem olduğu gibi bir belediyeci tayfası yaratıp beni de içine soktular” diyerek açıklamalarına devam eden Sevinç, “Beni her ortamda tartıştırıp ilçe başkanı yaptıklarını söylediler. Belediyenin tasarruflarına karşı çıkanlar, gerçeği bilmelerine rağmen beni göz yummakla itham ettiler. Kararların ilçe meclisinde, gurupta nasıl alındığını bilmelerine rağmen beni o tasarruflara göz yummakla itham ettiler” diye konuştu.

‘YÖNETİM OLARAK KARARA KARŞIYDIK’

 Yaşam Köyü’nün Beşiktaş Spor Kulübü’ne devriyle ilgili karar değişikliğine dair sorularımızı da yanıtlayan Sevinç bireysel olarak konuyla ilgili bu güne dek konuşmadığını ama ilçe yönetimi olarak devir kararına karşı olduklarını ve ilçe başkanı olarak ta bu kararın altında imzası olduğunu söyledi. BJK Genel Başkanı Fikret Orman’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na konuyla ilgili bir birifing verdiğini, genel başkanın da aldığı olumlu tepkilerden sonra olabilir dediğini öğrediğini söyledi.

‘GENEL BAŞKANLA KONUŞTUM’

Sevinç, konu ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İl Başkanı Cemal Canpolat ve Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da bulunduğu bir toplatı ile Wow tel’de bir araya geldiklerini, halkın tepkisini ve itirazlarını dile getirdiğini söyledi. Gerçekleşen toplantının detaylarını anlatan Sevinç, “Genel Başkanımız bize belediye olarak maddi gelir kazandırdıklarını, kreş ve spor merkezi yaptıklarını, sahaları yenilediklerini ve hem amatör kulüplerinin hem de halkın istifade etmesini yasaklamadıkları halde neden istemediğimizi sordu. Ben de tüm endişeleri dile getirerek, ‘bu tür kulüpler ne kadar söz verseler de ileriye doğru halkın istifadesini yasaklarlar’ dedim. Benim hukukçu olduğumu söyleyerek, “sağlıklı bir sözleşme yaparak taahhütlerini yerine getirmezlerse sözleşmeyi men edersiniz” dedi. “Pekii, ilçe muhalefetini ne yapacağız” diye sordum Genel Başkanım bana her işin, her konunun bir muhalifi olacağını söyleyerek, niye yapmıyorsunuz dercesine bir tavır sergiledi” sözlerini kullandı.

‘KILIÇDAROĞLU DURDURULSUN DEMİŞ’

İlçe yönetiminde karar almış ve imza atmış olmasına rağmen, genel başkanının bu tasarrufa sıcak baktığı düşüncesiyle Yaşam Köyü’nün devrini kabul ettiğini ve genel başkanın dediğinin ardından, bir hukukçu olarak kendilerine vaad edilen taahütlerin sözleşmesini hazırlamak için kollarını sıvadığını belirten Celal Sevinç, ilerleyen günlerde genel başkanın Beşiktaş’ta bir otelde yaptığı toplantı sonrası devir işlemine muhalif olan arkadaşların da genel başkanla konuştuğunu söyledi. “Kendisine olayın böyle aksettirilmediğini ve bu sebepten dolayı olabilir dediğini ifade eden genel başkanımız, o zaman durdurulsun demiş. Bireysel olarak şimdiye kadar bunu anlatmadım ama yönetimdeki arkadaşlarıma anlatmıştım” diyerek devam etti.

‘ÖNCE BEN MUHALEFET ETTİM’

Bu gün gelinen noktada herkesin kendisine en çokta Yaşam Köyü’nün devir işiyle ilgili yüklendiğinin altını çizen Sevinç, “Yaşam Köyü’nün devrine önce ben muhalefet ettim, hatta imza attım ama genel başkanımın talimatı ile kabul ettim. Genel Başkanımızı yanıltan ben değil Fikret Orman’dır. Yerel yönetimlerden sorumlu başkanımız bizi Ankara’ya çağırdı, ‘bu işi kapatın’ dedi. ‘Olay kapandı’ diyerek kendisine konuyla ilgili haksız yere ithamda bulunulduğunu söyledi.

‘HALKIN HİZMETİNE AÇILDI’

Bakırköy’de pek çok kişinin Yaşam Köyü’nü birilerinin ele geçirip rant elde ettiklerini, halkın çok fazla istifade etmediğini, etse bile parayla kullandığını söyleyerek, burayı boşaltma konusunda aynı fikirde olduğunun da altını çizen Celal Sevinç, “Bu vesile ile orası kurtarılmış oldu. Bu yıl yaz okulu açıldı ve İstanbul’un bütün ilçelerinden binlerce öğrenci gelerek sportif ve kültürel faaliyetlere katıldı. Şu anda gerçekten halkın istifadesine açıldı” diyerek durumdan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

‘KORKUNÇ BİR HUKUKSUZLUK İÇİNDELER’

İstifa nedenlerini sıralayan Sevinç “İl yönetimi korkunç bir hukuksuzluk içinde” sözlerini kullanarak Bakırköy’de dahil olmak üzere 3. Bölgede bir sürü hukuksuzluğun ortaya çıktığını, bunun Bakırköy’de de yaşandığını ve yapılan itirazlar karşısında ilçe yönetimi olarak karar aldıklarını ve İl Başkanlığı’na ilettiklerini belirtti. İl Başkanlığı’nın tüzük gereği 5 gün içinde vermesi gereken kararı 2 ay boyunca vermediğini, siyaseten de sorumluluk alarak ‘karar almaya gerek yoktur’ denildiğini de belirten Sevinç, “Oysa bunun içinde hatır gönül işleri var. İlçeleri kendilerine göre dizayn etme güdüsü var. İl yönetiminin feryatlara kulak tıkamasının nedeni de budur” diyerek tepki gösterdi.

‘ADAYLIĞIMI AÇIKLAYACAĞIM’

Bu tür şeyler çekilmez hal aldığında ve sanki birilerinin vesayetiyle orda oturuyormuş duygusu ağır basmaya başlayınca ilçe başkanlığından istifa ettiğini söyleyen Celal Sevinç, özgür iradesiyle ve örgütünün desteği ile birlikte Çarşamba günü ilçe binasında açıklayacağı ilçe başkanlığı adaylığının da duyurusunu yaptı.

‘YETER Kİ EGOLARINI YENSİNLER’

Mahalle delege seçimlerinde sarı ve beyaz liste olarak ayrışan, özellikle de sosyal medya üzerinden karşılıklı çekişmelerle yazışmalar yapan CHP örgütünün, yeniden sağlıklı bir yapıya dönüşmesinin de hiçte zor olmadığını düşündüğünü söyleyen Celal Sevinç, “Yeter ki insanlar egolarına yenilmesin” dedi. Sevinç devamında Ben merkezcilikten çıkarak, her şey benim olsun mantığıyla değil, bütün dünya bizim olsun duygusuyla tekrar yola çıkmak gerektiğini söyledi. Bakırköy halkının okuduğunu da, konuşulanı da anlayan bir halk olduğunu belirten Sevinç, “Örgütümüzde öyle cevherler var ki hep kenarda kalmışlar. Ama hiç bir zaman ilçe yönetim kurulu üyeliğini hak etmeyen insanlar birileri tarafından getirilmiş yazılmıştır. Bunların hiç biri demokrasi değildir” ifadelerini kullandı.

‘TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLİYORUM’

İlçe Başkanlığı seçiminin, 2019 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için değil de, 10 Aralık’ta kimin koltuğa oturacağı mücadelesine dönüştüğünü üzülerek gördüğünü belirten CHP Bakırköy İlçe Başkan Adayı Celal Sevinç, “Diğer aday olacak arkadaşlarıma da başarılar dileyerek, o yapamaz ben yaparım demiyorum. Biz hepimiz aynı partiye gönül vermiş insanlar olarak, önemli olanın gönlümüzü ortaya koymak olduğunu söylüyorum. Birliği beraberliği sağlayıp, bu güne kadar aldığımız oy oranını yükselterek CHP’yi iktidar yapmak zorundayız. Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun emeğiyle, çabasıyla, yürüyüşüyle, ülkemiz için bir nimet olduğunu düşünüyor, onu başbakan yapmak için elimden gelen mücadeleyi yaparak, çalışmalarıma devam edeceğimi söylüyorum” diyerek konuşmasını sürdürdü.

‘BENİM BİLE HABERİM YOKTU’

Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da kendisini yok sayma davranışları içinde olduğunu, ilçede tepkilerinin devam ettiği Bakırköy Spor Vakfı’nın yıkılışını kendisinin de gece 04:00’da telefonla haberdar olduğunu söyleyen dönemin İlçe Başkanı Celal Sevinç, “Hukuksuzluk varsa, yerde belediyenin ise yıkılmasında sorun yok ama bu karşılıklı konuşularak, siyaseten tartışılarak ve eğer ilçe başkanıysam benimde fikrim alınarak yapılmalıydı. Spor Vakfı’nın yıkıldığını bende vatandaşla birlikte öğreniyorsam nasıl belediyeci oluyorum ben? Belediyeciysem bana sormadan iş yapılır mı?” diye sordu. Bakırköy de yıkılan büfelerle ilgili halkın memnuniyetini dile getiren Celal Sevinç, “Bakırköy de 30 yıllık yeri yıkıyorsan gurup başkanına sormalıydın” diyerek Belediye Başkanı Kerimoğlu’na atıfta bulundu.

‘BU SİYASİ BİR DAVRANIŞTIR’

Belediyeci olmakla itham edilen Celal Sevinç, ilçe başkanlığı görevinde sıkça istişare yapıp, davet, açılış, yemek  gibi  yerlere belediye başkanı ile birlikte iştirak ettiğini, bunun siyasi bir davranış olduğunu, kendi iradesi dışında sosyal medya üzerinden  paylaşımlarla sebebinin bilinmeden böyle düşünüldüğünü ifade ederek, “Ayrıca belediye benim belediyemdir. Belediye başkanımda benim partimin seçilmişidir” diyerek sözlerini tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi