16 kadın adaylarının olduğunu, tecrübeli insan konusunda da insan sıkıntılarının olmadığını ifade eden partililer, "Bizler parayla değil, insan gücü ve emeğiyle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. 27-28 yaşında adaylarımızla Türkiye genelinde en genç partiyiz. Ama ne yazık ki toplum algı ile yönetiliyor. Hak veriyorlar ama oy vermiyorlar. Çünkü oy verdirilmiyorlar diye düşünüyoruz" diyerek, algı yönetimi, korku toplumu ve korku politikası ile insanlara dayatılan şeyler toplumu korkuyor. Toplum bizi seviyor ve kabul ediyor çünkü çalmamış çırpmamışız. Vatanı korumayı şiar bilmişiz ve bu halk, bu millet bunu biliyor. Biz halka hizmeti, hakka hizmet olarak görüyoruz" dediler.

İlçeler arasında bölgesel farklılıklar olduğunu ve ziyaretlerinde görüş olarak taban tabana zıt fikirlerle karşılaşmalarına rağmen, nezaket ortamında kendilerini ifade ettiklerinde ise ortak noktada aynı fikirde buluştuklarını ifade eden partililer "Vatan ve millet için yola çıkan insanların ortak noktada anlaşamayacağı şey yok. Bu ülkenin ilk net bütçesini Erbakan Hocanın yaptığını bu halk biliyor" dedi.



"ANAYASA'YA GÖRE 'BARAJ' DİYE BİR ŞEY YOKTUR”

Baraj korkusu nedeni ile insanların oy vermediğini söyleyen partililer, Genel Başkanları Mustafa Kamalak’ın “Seçilecek kadar oy alan adaylar için Anayasa'ya göre 'baraj' diye bir şey yoktur” ifadesine atıfta bulundular. Anayasa'nın 148. maddesinin 3. fıkrasına dikkat çeken İl Kadın Kolları Başkanı ve Milletvekili Adayı Nagehan Gül Asıltürk, "Buna göre bir aday milletvekili seçilecek kadar oy aldığı halde partisi yüzde 10'luk genel barajı aşamamışsa, kendisine milletvekili mazbatası verilmemiştir. Buna karşılık kendisinden daha az oy alan, diğer bir aday sadece partisi yüzde 10'luk barajı geçtiği için milletvekili seçilmiş sayılıyor. Bu bir hak ihlalidir. İşte Anayasa Mahkemesi, daha çok oy aldığı halde, mazbatası başkasına verilen aday bakımından bir hak ihlalinin olduğunu tespit edecek ve mazbatanın hak sahibine verilmesini sağlayacaktır. Bu noktada hakkımı sonuna kadar arayacağız. Artık baraj korkumuz yok" diye konuştu. Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi