Küçükçekmece Sefaköy metrobüs durağı yaya üst geçidi engellilerin rahat kullanımı için bakım onarım çalışması nedeniyle belediye tarafından kapatıldı. Metrobüse ulaşmak için 15 dakikalık yolu yürüyen vatandaşlar İBB’nin kendilerini önceden bilgilendirmemesine tepki gösterdi.
Metrobüse binmek isteyenler üst geçide çıktıktan sonra bariyerle karşılaşınca geri dönmek zorunda kaldı. Engellilerin rahat kullanımı için yapılan yenileme çalışması nedeniyle metrobüse ulaşmak 15 dakika sürüyor.


“BELEDİYE GÖREVLİLERİ UYUYOR MU?”

Vatandaşların metrobüse ulaşmak için 500 metre ötedeki araç üst geçidini kullanmak zorunda kalmaları özellikle iş giriş çıkış saatlerinde yoğunluğa sebep oldu. İBB’nin halkı önceden bilgilendirmemesine ve yaşanan yoğunluğa tepki gösteren vatandaşlar, “Metrobüse binmek için üst geçide çıktım; ama merdivenleri haber vermeden yıkmışlar.Uyarı yazısını da görünür bir yere koymamışlar. Bizi aptal yerine mi koyuyorlar? Öteki taraftaki üst geçide yürümek 15 dakika sürüyor. Engelliler ne yapacak? Belediye görevlileri uyuyor mu” diye sordu.
İBB’nin sitesinde yer alan bilgiye göre, 12 Ekim 2015 Pazartesi günü başlayan çalışma 15 gün sürecek.

Şahin İMĞA-Özgür Deniz KAYA/Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi