Bakırköy Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı gerçekleştirildi. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesi önceki haftalarda Bakırköy Belediyesi tarafından yıkılan Bakırköy Spor Vakfı oldu. Konu ile ilgili Ak Partili Meclis Üyesi İbrahim Keleş’in ‘Yaşam Köyü, Beşiktaş Spor Kulübü’ne satılıyordu’ eleştirisine karşılık veren CHP’li Meclis Üyesi Selim Malgaz, “Beşiktaş’a satmıyorduk. Bizim masraflarımızı onlar yapacak ve aynı şekilde işletilecekti. Orda 10 yıldır kira ödemeyen biri vardı ve onu çıkardık. Oraya çökmüş birini çıkarmamız suç mu? Belediyenin yerini bedavaya kullanan birini çıkarmak suçmu?” diye sordu.

‘ÇOK DAHA FAYDALI OLACAK’

Yaşam Köyü’nde şimdilerde tüm amatör spor kulüplerinin çalışmalar yapabildiğini, soyunma odaları ve duşlarının yenilendiğini belirten Malgaz, geçtiğimiz günlerde tüm CHP’li belediyelere bu işi nasıl yaptıklarına dair sunum yaptıklarını söyledi. Malgaz konuşmasında Bakırköy Spor Vakfı’nın 7 bin lira kira ödediğini ve Yaşam Köyü gibi hizmet verebilecek bir alana dönüştürülürse çok daha faydalı olabileceğini belirtti.

‘SAYIŞTAY’IN BASKISI İLE YIKILDI’

Malgaz konuşmasının devamında, “Orası amacını aşmış ticari bir işletme olmuş. Kuruluş amacı spor kulübüne destek olmaktı. Buranın yıkımı geçmişte de belki halının altına süpürülmüştü. Ruhsata bağlı bir yapılaşma yoktu. Bu dönemde de Sayıştay’ın baskısı nedeniyle yıkılmıştır. Vakfa tahsis edilen kısımlar dışındaki yerlere yıkım kararı çıkmıştır. Emlak Bankası spor yapılması amacıyla işletmeye verdi. Bu amacın dışına çıkılınca geri tahsis edebilir” ifadelerini kullandı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam 

Editör: Haber Merkezi