400 STK VE DERNEK HİKAYE!
Konuyla ilgili konuşan Kent Konseyi Genel Sekreteri Tarkan Ellergezen, “400 STK ve Dernek hikaye. Bakırköy’de çalışan ve faaliyet gösteren yüzün üzerinde STK ve derneğe mail ve telefonla ulaşmaya çalıştım. Ama dönüş yapan 46 kişi oldu” dedi.
Siyasi partilerin ve muhtarların doğal üye sayıldığı Kent Konseyi’ne MHP ilçe teşkilatı ve Yenimahalle Muhtarı Nihat Şahin’den başka kimsenin olmamasıda katılımcılar tarafından tepkiyle karşılandı.
Kurulun en en yaşlı üyesi olması nedeniyle Divan Başkanlığını Ergin Güleri’nin yaptığı divana Dilek Baki, Abdullah Tan seçildi.
Selamlama konuşması yaparak, başarısız bir dönem geçirdiklerini ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, bundan sonra yapılacak çalışmalarda ellerinden gelen desteği vereceklerini söyleyerek bir televizyon kanalında canlı yayına katılacağı gerekçesiyle toplantıdan ayrıldı.


BAKIRKÖY’ÜN KADERİYLE İLGİLİ NE YAPILMIŞ!
Başkan Bülent Kerimoğlu’nun yönetime seçilmesinden sonra yapılan kurul toplantısıyla 2 yıldır görev yapan Bakırköy Kent Konseyi, kutlamalar için afiş hazırlanması, kutlamalara destek vermek, fidan ekimi, yürüyüşlere ve törenlere destek vermesi gibi faaliyetleriyle tepki çekti. Trabzon Dernekler Federasyonu üst kurul üyesi olarak toplantıya katılan İbrahim Doruk, geçen dönem 200 kişinin katıldığı, çalışmaya gönüllü 38 kişinin aday olduğu kent konseyinin işlevsizliği nedeniyle bu hale geldiğini söyleyerek, “Kent Konseyi toplantısı varken, ilçenin belediye başkanı bir televizyon programına veya başka bir yere gidemez. Bu ilçenin kaymakamı yokmu? Bakırköyün kaderiyle ilgili ne yapılmış. Böyle bir toplantıyı hak etmiyoruz. Ey siyasiler, başkalarını eleştirirken, kapınızın önünü süpürün. Yanlış yapıyorsunuz. Bakırköyle kimse oynayamaz” diyerek tepki gösterdi.
Tartışmaların çokça yaşandığı kurulda, Yörem Folklor Turizm ve Araştırma Derneği Başkanı Sefer Aşıkoğlu aday olurken, dönem üyelerinin bir kısmı tarafından da Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu aday gösterildi.

KERİMOĞLU’NUN ADAY GÖSTERİLMESİ TEPKİYE NEDEN OLDU!
Kerimoğlu’nun aday gösterilmesine tepki gösteren katılımcılar, başkanın aday olmayacağını kendilerine açıkça beyan ettiğini, bunu her platformda bunu dile getirdiğini söyleyerek, “Kendi ifadesiyle kent konseyinde çalışmaya vakti olmayan, çalışmalara destek vermeyen, hukuki zorunluluğu olmasına rağmen maddi destek vermeyen, çalışmalarımız için yer dahi tahsis etmeyen birini başkan adayı olarak göstermek ne kadar etik” diye sordu.
Konuyla ilgili konuşan Basad Başkanı İlhan Gülek ve Yeraltı Çarşısı Dernek Başkanı Cemal Türkoğlu, başkanın bilgisi dahilinde kendisini aday gösterdiklerini söylediler.
İncirli Lions Kulübu'nü temsilen katılan Bülent Düşko, Başkan Kerimoğlu’nun konuyla ilgili katılımcılara beyan vermesi gerektiğini söyleyerek, aday olmasının etik olmadığını ve istifa etmesi gerektiğini söyledi.



BURADA ACAİP İŞLER DÖNÜYOR!
Tartışmaların kesilmediği kurul toplantısında Tekstil Sendikası Genel Başkanı olarak adaylıktan çekildiğini ifade eden Aykut Akduman, “Burada acayip işler dönüyor” diyerek toplantıdan ayrıldı.
Çevre Dostları Derneği Başkanı ve Sivil Toplum Platformu Başkanı Ülker Durukan’da, “Verdiği hiç bir sözü tutmayan, ben aday değilim, cebinde parası olan yapsın bu işi diyen, Kent Konseyi’nde görev alanlara maaş verip benimde bu işlevsizlik içinde sözde çalışmam için yönetim listesine adımı yazanları kınıyorum. Başarısız yönetimlerle çalışmayı red ediyorum. Başkanlık verseler yapmam” diyerek toplantıdan ayrıldı.



YARDAKÇILIK YAPANLAR ADINI SİVİL TOPLUM KOYMUŞ!
“Siyasi kişilik olup, uyduruk kaydırık derneklerle bağımsız kent konseyinde yer alan, müze yaptırma beklentisi taşıyan, Bakırköylünün parasını yiyip kitap bastıran, danışman adı altında para alan kişilerle çalışılmaz” diyen Durukan, “Yardakçılık yapanlar adını sivil toplum koymuş. Bakırköy’e bir çivi mi çakmışlar” diyerek tepkisine devam etti.
Geçmiş dönem Kent Konseyi yönetiminde olan ve çalışma guruplarında aktif rol oynayan Durukan, “Başkan Kerimoğlu’na geri kazanım projesi sunduk yapılmadı. Üretici pazarlar projesi hazırladık yarım bıraktı. Orman paneli yaptık gelmedi. Öfke paneli yaptık ve katılımcı milletvekilimize ev sahipliği yapılmadı. Biz adalet ve hizmet istiyoruz” diyerek açıklamalarda bulundu.

Kent Konseyi Olağan Kurul Toplantısı’nın usule aykırı ve yasal olmadığını belirten Durukan, hukuki yollara başvuracaklarını söyleyerek, yasal haklarını kullanacaklarını belirtti. Usulsüzlüklerle ilgili iddialarını da mahkemeye taşıyacaklarını söyleyerek, “Parti üyesi olup, sivil toplum üyesi gibi gösterilen, mizanselli bir şey yapıldı. Başkan aday olmadığı halde bize aday diye yutturdular. Adaysa toplantıya katıldı açıklasaydı. Yapacağı hizmetleri bize sıralasaydı. Bize neden daha önce çalışamadığının hesabını verseydi. Ayrıca divan üyesi olan Abdullah Tan toplantıyı protesto ederek ayrıldı. Divan üyesinin imzası olmadan nasıl yeni yönetim kabul edildi” diyerek, Kent Konseyi Olağan Kurulu’nun hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Selvi Sarıtaç


 
Editör: Haber Merkezi