Şehirlerin ve kentlerin insanlara mutluluk vermediğini, bir sahil kasabası olan Avcılar’ın bu konuda biraz daha şanslı olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkan Aday Adayı Turan Hançer’li, bilime dayalı planlı bir çalışmayla hiçbir şeyin zor olmadığını söyledi.

Avcılar’ın en büyük sorununun eğitim olduğunu ve yaptıkları çalışmalarda eğitim kurumlarında ciddi eksiklikleri tespit ettiklerini söyleyen Hançerli, ülkemizin içinde bulunduğu tüm sorunların Avcılar’a yansımasının sonucu olarak halkın mutlu olmadığını belirtti.

YILLARDIR ÇÖZÜLMEYEN İMAR DURUMU VAR

Yeşilkent, Firuzköy ve Tahtakale mahallelerinde, yıllardır çözülmeyen imar durumu olduğunu belirten Avukat Turan Hançerli, “Avukatların işi sorun çözmektir. Sadece üç mahallemizin değil, deprem bölgesi olan ilçemizin imar sorunları ve çevre düzenlemeleriyle birlikte kentsel dönüşümü için çözümler üreteceğim. Planlı bir kentsel yenilemeyle, ilçemizin otopark ve trafik sorununa da çözüm bulmuş olacağız. Amacımız ilçemizi huzur içinde yaşanacak bir kente dönüştürmek. Bunun için verilmesi gereken tüm mücadelelerde, hem bir hukukçu, hem de ilçesinin aydınlık geleceği için çalışan bir başkan olarak en ön safta yerimi alacağım” dedi.

Toplantıya katılan basın mensuplarından birinin, “Avcılar Belediyesi’nin bu kadar borcu varken, adaylığa talip olmak çılgınca bir fikir değil mi?” sorusuna da cevap veren Hançerli, Türkiye’de borçlu olmayan belediye olmadığını, ülke olarak zaten borçlu olduğumuzu, gerek belediye gerekse yöneticiler olarak borcu ortadan kaldırmaya ve hizmet etmeye talip olunması gerektiğinin altını çizdi.

Gazetecilerin Avcılar Belediyesi’nin 670 milyon üzerinde borcu olduğuna dair eleştirilerine bir kez daha cevap Turanlı, “Dün ne yapıldığıyla ilgilenmiyorum. 6 ay yada 6 yıl önce ne yapıldığı benim meselem de değil. Ne yapıldığını değil, benim neler yapacağımı konuşmayı daha doğru buluyorum. 31 Mart’tan sonra Avcılar’da yaşayan 450 bin kişiye mutlu bir ilçede yaşama hakkı ve şansı sunmaya talibim” dedi.

SORUNA GÖRE ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİM

Avcılar’a belediye başkan aday adayı olmaya karar verdikten sonra bilimsel çalışmalar yaptığını söyleyen Hançerli, mahalle mahalle yaptığı çalışmalarda da Yeşilkent Mahallesi’nde 0-4 yaş arası 8 bin çocuk olduğunu ve bu mahallede çocuk parkı olmadığını gördüklerini söyledi. Merkez ve Ambarlı mahallelerinde, orta yaş üstü vatandaşların daha fazla olduğunu, nüfusun yoğunlaşmasına göre, her mahallede ayrı sorunların ve buna karşılık farklı çözüm önerileri olduğunu belirtti. 

Yaptıkları çalışmalarla sürdürülemeyecek ya da iyileştirilmeyecek bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Turan Hançerli, “Biz bunun üstesinden geliriz. Belediye bütçesi ile rutin çalışmalarımızı yapacağız, Avrupa Birliği ve ulusal düzeyde fon veren kurumları Avcılar’a yağdıracağız. Tasarruf edeceğiz, israftan kaçınacağız ve şunun sözünü veriyorum ki, eğer başkan olursam lüks araç değil, minibüs tarzı bir araçla gezeceğim” dedi.

ON DEFA DÜŞÜNÜP, BİR DEFA YAPACAĞIM

Çağdaş ülkelerde insanların toplu taşıma aracı kullandığını ifade eden Turan Hançerli, yerel ölçekte mahalleler arası olan ulaşım sorununu, hafif raylı bir sistemle gidermeyi planladıklarını belirtti.

On defa düşünüp bir defada yapacağını söyleyen Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Turan Hançerli, “En iyisini yapacağımdan endişeniz olmasın. Her şeyin daha iyisi için çalışacağım” dedi.

Kültür ve Sanat etkinlikleri yönünden zengin bir ilçeye sahip olduklarını belirten Hançerli, merkezlerin içine çocukların ve gençlerin kültür ve sanat eğitimi alacağı birimler kuracağını söyleyerek, “İlçemizde telafisi olmayacak sorunlar yok. Esenyurt için geri dönüşümü imkansız, kayıp bir 5 yıl diyebiliriz. Telafisi mümkün değil çünkü binlerce binayı yıkmamız gerekir. Oysa Avcılar için geri dönüşümü imkansız zararlar oluştu diyemeyiz. Belki geriden geleceğiz ama 31 Mart sonrası kaplumbağa yürüyüşünden, tavşan koşusuna geçeceğiz. Önümüzdeki 5 yıl içinde sizlere Kadıköy’ü geçmeyi vaat ediyorum” diyerek iddiasını ortaya koydu.

AYDINLATMADIK YER BIRAKMAYACAĞIZ

Avcılar’da ve özellikle sahil kesimlerinde mülteci vatandaşların çokluğundan yakınan gazetecilerin sorularına da cevap veren Hançerli, “Benim başkanı olacağım Avcılar’da, hiç kimse ötelenmeyecek. Herkesin hakkına saygı göstereceğiz. Toplum içinde yaşama kurallarını ısrarla anlatacağız. Avcılar’da vatandaşlar arasında eşitliği vaat ediyorum ve bunu başaracağım. Huzuru bozan kardeşimde olsa tanımam” dedi.

“Aydınlanmadık yer bırakmazsak, karanlıkta yaşayanlar ve karanlıktan beslenenler, kentimizde yaşayamaz, kendiliğinden giderler” diyerek konuşmasını sürdüren Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Turan Hançerli, gerek ülkemizde, gerek İstanbul ve Avcılar’da uyuşturucu madde kullanımının her geçen gün daha da arttığını belirterek, belediye boyutunda konuyla ilgili çalışmalar yapacaklarını ve göreve geldikten en geç 6 ay içinde bu tür suça bulaşanları temizleyeceklerini söyledi.

Uyguladıkları belediye modeli ile göreve geldikten en geç 6 ay sonra, tüm çevre ilçelerin ‘Siz bunu nasıl yaptınız’ diye soracağını söyleyen Hançerli, göreve geldikten 6 ay sonra Avcılar’ı Kadıköy ile yarışır duruma getireceğini vaat etti.

HANÇERLİ, GENÇLERLE BULUŞTU

Basın mensuplarıyla yapılan toplantının ardından, gençlerle buluşan Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Turan Hançerli, 1975 yılında Tokat’ta dünyaya geldiğini, ilk, orta ve lise eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünü bitirdiğini ve bu günlere gelene kadar yaşadığı zorlu hayat mücadelesini anlattı.

2007 yılında Avcılar’a damat olarak geldiğini ve o günden beri ilçede ikamet ettiğini belirten Avukat Turan Hançerli, son 25 yılına baktığında sanki kendisini ayrı bir kişi gibi gördüğünü söyleyerek, “Artık Turan Hançerli’yi konuşmak lazım ki, Turan Hançerliler çoğalsın.” dedi.

Zorlu bir çocukluk ve öğrencilik dönemi geçirdiğini söyleyerek gençlere nasihatlerde bulunan Hançerli, “Karşıma ne sorun çıktıysa aştım. Tabi bunda şansında etkisi var. İnanıyorum ki, hem yerel ölçekte, hem de ülke genelinde öyle yöneticiler olmalı ki, hiçbir çocuğun ve gencin yukarıya tırmanmak için şansa ihtiyacı olmasın. Böyle bir ülke, böyle bir Avcılar hayal ediyorum” dedi.

Toplantıda kendisine eşlik eden eşi ve iki kızıyla birlikte gençleri ve basın mensuplarını selamlayan Hançerli, “Başlıyoruz” diyerek katılımcıları selamladı.

Senay Güncevar Badur /Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi