CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Gökan Zeybek, seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak 2. Bölge CHP İlçe Başkanlıkları’nı ziyaret etti. Partisinin neredeyse her kademesinde görev almış biri olarak örgütünün karşısına milletvekili adayı olarak çıkmanın onurunu yaşadığını belirten Zeybek, ‘ben ilçe yöneticiliği yapmadan ilçe başkanlığı, ilçe başkanlığı yapmadan il  başkanlığı yapılmasına hep karşı çıktım. O nedenle kadame kademe ilermek gerektiğini ve gençlerimizin belediye meclislerinde, siyaset alanında pişirilmesi gerektiğine yürekten inanıyorum. Genç arkadaşlarımız ne kadar erken siyasete atılırlarsa, gösterdikleri performans ile partinin üst katmanlarında görev yapabileceklerine olan inancım tamdır. Bu durum kendilerinden sonraki kuşak için de bir model oluşturmaktadır’ dedi.

 ‘CHP YİNE GÖREVİNİ YAPTI’

Türkiye’nin önemli bir seçim sürecine girdiğini belirten Zeybek, ‘Mustafa Kemal Atatürk nasıl ki Türkiye’nin kuruluş döneminde tüm azınlıkları ve farklıları bir araya getirerek birinci meclisi kurmuş ve ardından ülkenin kurtuluşunu sağlamış ise, 16 yıldır insanları ayrıştırarak, kutuplaştırarak, ‘bizden olanlar’ ve ‘bizden olmayanlar’ diye bölerek yönetmeye çalışan, yönettikçe ülkeyi batıran tek adam diktörlüğüne karşı CHP ve onun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ortaya çıktı ve, “CHP varsa herkes için vardır” dedi. Ve onun sonucunda da Türkiye’de seçime girmesi engellenecek olan İYİ Parti’ye 15 CHP’li Milletvekili ile destek veren, Cumhurbaşkanı adaylığında imza toplamakta zorlanan adaylara imza desteği veren CHP üstüne düşen görevi yerine getirmiştir” diye konuştu.

 ‘İNCE, İKİNCİ TURDA KAZANACAK’

Birleşme olmadan Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan kurtulamayacağını ifade eden Zeybek, ‘Önce birleşmeyi sağlamayı, farklılıkları değil benzerlikleri hedef alan, ortak paydaşlar oluşturabileceğimiz bir düzene  ihtiyacımız var. Bugün Türkiye’nin ortak paydası; Hukuk’tur, Adalet’tir, İnsan Hakları’dır, OHAL’in kaldırılması ve ekonomide yaşanan kaostan Türkiye’yi kurtarmaktır. Bu daha özgür, daha barış içinde yaşayabileceğimiz, Türkiye’nin daha güven duyulan bir ülke olması için şarttır. 24 Haziran tarihinde parlemanto seçimlerini gerçekleştireceğiz. 8 Temmuz’da da Sayın Muharrem İnce’yi ikinci turda Cumhurbaşkanı olarak seçeceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

‘CERAHPAŞA’NIN BÖLÜNMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Türkiye’nin önemli bir seçim döneminden geçtiğini belirten Zeybek, ‘Her vatandaşın bu süreçte içinde bulunduğumuz koşullara bakıp bu zor koşullardan nasıl kurtulabiliriz diye düşünmesi gerekir. ‘Ben ne yapabilirim’ diye sorması gerekir. Ekonomik anlamda istikrarın sağlanması, güven ortamının inşaası, demokrasi ve hukukun hakim olduğu, özgürlüklerin korunduğu bir ortamın yaratılması için hep birlikte çalışacağız.Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce açıkladı. Mecliste yapacağımız ilk çalışma İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi’nin bölünmesinin iptali için bir teklif vereceğiz. Bununla birlikte belki bir torba kanun ile cezaevinde olan bu ülkenin gazetecilerin, aydınlar, siyasetçilerin, belediye başkanlarının serbets bırakılması, OHAL’in kaldırılarak Türkiye’nin yeniden normalleşmesi olacak.  

‘YİNE BİZ KURTARACAĞIZ’

Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü; Biz iktidar olduğumuz takdirde piyasaya güven, halkımıza umut vereceğiz, demokrasiyi inşa edeceğiz. O nedenle Türkiye’yi yeniden inşa etmek CHP’nin görevi. Zaten ne zaman ülkenin başı derde düşse halkımız, ‘CHP gelsin, ülkeyi kurtarsın’ der. Biz yine bu ülkeyi kurtararız, düzlüğe çıkarırız. Ama bu bize M.Kemal’den bir mirastır. Bu ülkeyi içinde bulunduğu her türlü zorluktan korumak ve kurtarmak Mustafa Kemal’in çocuklarına düşer”

‘ETİM SİZİN, KEMİĞİM SİZİN’

“Bana göre CHP’nin milletvekili adaylarının partililerle, parti yöneticileri ile bir araya gelip konuşması yerine sahada çalışması yapması gerekiyor. O nedenle siz beni Beyoğlu’nda arayacaksanız Beyoğlu’nun arka sokaklarında arayın. Beni Beyoğlu’nun kentsel dönüşüm mağdurlarının yanına götürün, oralarda kendimizi anlatmamız gerekiyor. Bu anlamda ben alanda, sokakta, gecekondu mahallelerinde çalışmaya varım. Etim sizin, kemiğim sizin”

Fidan UĞUR-Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi