Her zaman ağzından düşürmediği “Herkese Saadet Lazım” sloganı ile Arnavutköy siyaset camiasında gönüllere taht kuran Saadet Partisi Arnavutköy eski İlçe Başkanı, “Bolu Sarott Termal Group” Yönetim Kurulu Üyesi Emin Yerdelen, uzun bir aradan sonra gazetecilerle bir araya gelerek adeta hasret giderdi. Yerdelen, yaklaşık üç yıldan beri yerel siyaseti bırakmıştı.

HURMA VE ZEMZEM İKRAM ETTİ

Gazetecilerle tek tek ilgilenen ve kucaklaşan Yerdelen, “Uzun zamandır sizinle bir araya gelip görüşemedik, hakkınızı helal edin. Bilindiği gibi geçtiğimiz hac mevsiminde hac farizasını yerine getirmek için Mekke-i Mükerreme’ye gittim. Orada size ve tüm dünya insanlığına saadet gelmesi için dua ettim. Allah herkese her iki cihanda saadet nasip etsin” diyerek gazetecilere hacdan getirdiği hurma ve zemzem suyu ikram etti.



İŞ ADAMLARI ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Geçmiş yıllardaki siyasi deneyimlerini aktaran Emin Yerdelen, gazetecilerin gündeme dair sorularını da yanıtladı. Yerdelen, Arnavutköy’de yaşanan siyasi gelişmeleri soran bir gazeteciye, “Arnavutköy geçtiğimiz yıllara oranla biraz daha gelişme göstermeye başlamıştır. Ancak yapılan çalışmalar ne yazık ki Arnavutköy’ün tam anlamıyla kalkınabilmesi için yeterli hamleler değildir. Arnavutköy ‘İstanbul’un parlayan yıldızı’ olan bir ilçe konumuna gelebilmesi için devletin başlattığı projelerin yanı sıra yerel yöneticilerin de biraz daha gayret göstermeleri gerekir” şeklinde yanıt verdi.

Siyasi manada Arnavutköy’de kayda değer bir ilerleme olmadığını kaydeden efsane başkan Emin Yerdelen, iş adamlarına çağrıda bulunarak, “İş adamları elini taşın altına koymalı ve sivil toplum kuruluşları ile parti ilçe başkanlıklarına adaylıklarını koyup başkan olmalıdırlar. İş adamlarının olmadığı hiçbir siyasi atraksiyon başarılı olamaz” dedi.

Yerdelen, yaklaşık iki saat süren sohbetin ardından mega kentte monotonluktan sıkılan aileleri Bolu Mudurnu’da kurulu bulunan 5 yıldızlı “Sarot Termal Tesisleri’nden devre mülk almaya davet etti.

Orhan Şimşek/Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi