Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Nurhan Çetinkaya’ya seslenen Yeşilköylüler, “Burayı hiçbir şekilde bir derneğe veya bir kuruma daimi olarak tahsis edemezsiniz, etmemeniz gerekir. Kimsenin böyle bir hakkı ve tasarrufu olamaz. Yeşilköy halkı olarak buna izin vermeyiz” dedi. Son günlerde sanat evi ve kent müzesinde yapılan etkinliklerin devamını istediklerini ifade eden Yeşilköylüler yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. 


Basın açıklamasının hemen ertesi gününde Yeşilköylülerin görüşme talebine olumlu cevap vererek basınla ve Yeşilköylüleri temsilen katılımcılarla bir araya gelen Başkan Yardımcısı Nurhan Çetinkaya,Yeşilköy Sanat Evi ve Kent Müzesi Bakırköylünündür ve öyle kalacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın” dedi.

Kent Müzesinin 2. ve 3. katının Bakırköy Sanatçılar Derneği (BASAD) Başkanı İlhan Gülek’in yönetimine geçeceği ve daimi müze olarak kullanılacağı konusundaki söylentilerin yanlış anlaşıldığını ifade eden Çetinkaya, “Yeşilköy Kent ve Sanat Müzesi’nin düzenlemesini Belediye Başkanımız Bülent Kerimoğlu’nun Kültür ve Sanat Danışmanı İlhan Gülek üstlenmiştir” dedi.



NUR TOPU GİBİ GÖNÜLLÜ BİR BAŞKAN DANIŞMANIMIZ DAHA OLDU!

BASAD Yönetim Kurulu Başkanı Gülek’in “Resmi olarak danışmanlık ataması yapıldı mı? Resmi olarak Belediye Başkanlarının Kültür ve Sanat Danışmanı diye bir kadro var mıdır? Belediye Başkanı’mız Bülent Kerimoğlu’nun resmi olarak başkan yardımcılarını, müdürlerini ve danışmanlarını bizlere bildirirseniz biz de bölgede yayın yapan gazeteciler olarak, toplumu ilgilendiren konuları ilgili kişilere sorarak, halka doğru bilgi aktarımı sağlarız” diyen basın mensuplarına cevap veren Çetinkaya, BASAD Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gülek’in ‘GÖNÜLLÜ’ danışman olduğunu, bunun da başkanın tasarrufu olduğunu ifade etti.



“MODERN MÜZECİLİKTE ÜRÜNLER VE OBJELER SÜREKLİ DEĞİŞİR”

Kent ve Sanat müzesinin tasarrufunun kesinlikle BASAD veya bir başka derneğe verilmeyeceğini Yeşilköy Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde Etnografya ve Atatürk Müzesi yapılacağını belirten Çetinkaya, “Modern müzecilikte ürünler ve objeler sürekli değişir.Farklı koleksiyonları getirmekle işe başlayıp, zamanla bunları düzenleyeceğiz” dedi. Kent Müzesi’nin kentin sahiplerinin olduğunu ve hiçbir derneğin tasarrufuna verilmediğini ve verilmeyeceğinin de altını çizdi. Kent Müzesi’nin doğasına uygun etkinilerle diğer derneklere de aynı imkânın verilebileceğini belirtti.



“KİRA BEDELİ VEYA BAŞKA BİR TABELA DA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

“Kira bedeli alınacak mı? Kullanan derneğin tabelası olacak mı?” diye soran vatandaşlara cevap veren Çetinkaya, böyle bir kira bedelinin söz konusu olmadığını, kimseye kiraya vermeyeceklerini söyledi.

Yeşilköy Sanat Müzesi’ne yapılacağı söylenen ‘Etnoğrafya Müzesi’nin yaklaşık 100 metrekare gibi küçük alanına yapılmasının ne derece sağlıklı olacağını soran basın mensuplarının sorularına da “Bu konu ile ilgili kararların 6 aylık başkan yardımcılığı sistemine geçen Bakırköy Belediyesi'nin ilk 6 aylık Başkan Yardımcısı olan Emrah Topkaya döneminde alındığını ve konu hakkında bilgisi olmadığını ifade eden yeni dönem başkan yardımcısı Çetinkaya’ya gazeteciler, “Kurumda devamlılığın esas alınmadığı gerçeği mi ortaya çıkıyor” demesi üzerine Çetinkaya, Başkan Kerimoğlu'nun bir etkinlik esnasında Atatürk konulu bir müze yapma fikrini BASAD Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gülek'e konuyu açtığını, ilgilenmesi konusunda ricada bulunduğunu ve düşüncenin zamanla olgunlaştığını anlattı.



“YAPTIĞIMIZ BİR BAYRAK YARIŞIDIR”

“Görevler geçici ama insanlar kalıcıdır” diyen Çetinkaya kendisinin de Yeşilköylü olduğunu, görev süresi bitse dahi bir Yeşilköylü olarak, görevde kaldığı süre içinde yaptığı çalışmalarla iz bırakmak istediğini ve yaptıklarının bir bayrak yarışı olduğunu, kendisinden sonra gelecek olanlara da bayrağı sağlam vermek istediğini belirtti.

“BASAD’IN TASARRUF HAKKI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

BASAD veya başka bir derneğin burada bir işgal veya ortalıkta dolaşan söylentilerle ilgili yaptırımlar uygulamasının Yeşilköylüler olarak sonuna kadar karşısında olacaklarını ve eylemlerine devam edeceklerini ifade eden Yeşilköylüler, Başkan Yardımcısı Çetinkaya’ya kendilerini dinleyerek, konuyla ilgili açıklamalar yaptığı için teşekkür etti. Kent Müzesi’nde son zamanlarda yapılan etkinlikler için de teşekkür eden Yeşilköylüler, duyuruların daha etkili yöntemlerle yapılmasını isteyerek, katılımın daha yüksek olacağını ifade ettiler. Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi