Millet İttifakı Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Dr. Adil Emecan, eşi CHP İstanbul Milletvekili E. Gülizar Emecan, eski Belediye Başkanı Hasan Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Metin Doğan, İyi Parti İlçe Başkanı Hasan Hoşben, 1. sıra Meclis Üyesi Adayı Mimar Süleyman Uluocak ve Zeytinburnu’nun merkez sağ ve sol birleşenlerinin yoğun olarak katıldığı iktidar yürüyüşü, İlçe Başkanlık binası önünden başlayarak 58 Bulvar’dan devam etti. Sümer Cami önünde cami cemaatine ve vatandaşlara seslenen Emecan, yaklaşık 2 saat süren yürüyüşünü Adliye Meydanı’na kadar sürdürdü.

31 Mart'ta Zeytinburnu halkının ya yeni bir yol bulacağını, ya da yeni bir yol açacağını söyleyen Emecan, 33 yıl önce doktor olarak geldiği Zeytinburnu’da bir dönem belediye başkanlığı yaptığını ve bu gün yine kamuoyu yoklamaları nedeniyle yeniden aday gösterildiğini söyledi. Zeytinburnu halkına hizmet etmiş olmaktan onur duyduğunu belirterek hem yürüyen, hem vatandaşlara seslenen Emecan, “Ben Zeytinburnu halkını hiç yalnız bırakmadım. Ama düğünlerinde, ama cenazelerinde hep yanlarında olmaya çalıştım” dedi.

33 YILLIK HİKÂYEMİZİ GELİN ROMANA ÇEVİRELİM

Adil bir yönetim için vatandaşlardan destek beklediğini söyleyen Emecan, Zeytinburnu’nda 33 yıllık bir hikâyelerinin olduğunu, 31 Mart'ta bunu romana çevirmek için hep birlikte çalışacaklarını söyleyerek, “Gelin bu kez Zeytinburnu'nda destan yazalım” dedi.

Adliye Binası arkasında bulunan seçim ofisi önünde son bulan iktidar yürüyüşünün bir nevi direnme ve Zeytinburnu'na sahip çıkma yürüyüşü olduğunu söyleyerek tüm katılımcılara teşekkür eden Emecan, planlı yapılaşmanın olmadığı bir ilçe olan Zeytinburnu’nun aslında İstanbul’un sanayileşmesinin başladığı yıllarda öncü bir ilçe olduğunu söyledi.

Devletin konut politikası olmadığı için, kendi konut ihtiyacını kendisi karşılayan bir ilçe olan Zeytinburnu’nun hikâyesinde her zaman direnme ve mücadele olduğunu söyleyerek konuşmasına son veren Millet İttifakı Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Adil Emecan, “Zeytinburnu’na sahip çıkmanın tarihi 31 Mart’tır” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi