Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nin Muhtar Adayı Zehra Er, birçok belediye başkan adayını ve hatta belediye başkanını geride bırakacak bilgisi ve donanımıyla yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Mahallede ‘Yerel Afet Gönüllüleri’ ekibi kurmak istediğini ifade eden Zehra Er’in birinci ve en büyük sorun olarak gördüğü İstanbul’un gerçeği olan deprem.

"DEPREM AFFETMEZ"

Er, ‘Deprem Affetmez’ diyerek yerel seçim çalışmaları kapsamında önemli açıklamalar yapan Er, şunları söyledi;

“İyi Bir MUHTAR olmak, DEPREM bilincini artırmak, Yerel Afet Gönüllüleri Komitesi kurmak için adayım.

17 Ağustos’u unutmadık ve hiç ders almadık değil mi? Koceli depreminden en çok etkilenen, İstanbul'da, Avcılar ilçesiydi. Binlerce bina hasar gördü. Km'lece uzakta olan bir depremin, bizi bu kadar etkilediğini düşünürsek, beklediğimiz İstanbul depreminde neler yaşayacağımızı tahmin bile edemiyorum.

Daha geçtiğimiz günlerde 6 Şubat Maraş depremini yaşadık. 10 ilimiz zarar gördü, bazıları yok oldu. Bir gecede binlerce vatandaşımızı kaybettik. Bölgede yaptığımız arama kurtarma çalışmalarında edindiğim tecrübeler,daha bilinçli bir toplum olmanın gerekliliğini bir kez daha hatırlattı. Daha bilinçli bir toplum olsaydık, daha çok insanımız hayatta kalbilirdi.

İstanbul koca bir şehir, olası bir depremde yollar kapanacak; ilk anda yetkililerin bizlere, yetişebilmeleri büyük şans. Ama biz kendi şansımız olabiliriz. Mahallede ilk aşamada, biz birbirimize  yetişeceğiz. Bütün mahalleli el ele verip, eğitim alırsak birbirimize yetebiliriz. Olası afet durumunda hepimize yapacak bir iş var.

Mahallemizde Yerel Afet Gönüllüleri ekibini kurmak istiyoruz. Sevgili komşularım, o kadar kolay ki afetlere hazır hale gelmek, Mustafa Kemal Paşa- Yerel Afet Gönüllüleri' inde yer almak isteyen bütün komşularımızi aramıza bekliyoruz. Bizler başladık, 27 Ocak cumartesi akşamı ilk  deprem eğitimini ''İstanbul Arama Kurtarma'' yetkilierinden aldık, bu daha başlangıç, nicelerini yapacağız.

Beni Muhtar seçmenizi istiyorum, tam yetkiyi verdiğinizde, mahallemizde en başta bulunmayan konteyner için, mahallemizde ki toplanma alanlarını, afet sonrası kurulacak sahra hastanesi için, mahalleli ne kadar iyi ve güzel organize edebilirsek, daha çok insanın hayatını  kurtaralabiliriz. İlk 72 saat, hatta belki de ilk 5 gün kimse yardıma gelmeyebilir. Birbirimize işte o zaman sadece bizler yardım edeceğiz. Afet bölgesinde yaralanmış kazazedeler ilk 24 saat içinde kurtarılırlarsa, yüzde 80 yaşama şansına sahip oluyoruz. İlk 24 saat Altın gün olarak da adlandırılıyor. Deprem sonrasında Muhtar, Valiliğimiz, Kaymakamlık ve acil durum başkanlığının çalışmalarını takip eder. Mahalle sakinlerine duyurur ve onları yönlendirir. Gelen yardımların dağıtılması ve ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesinde kurumlarımıza yardım eder. Depremden sonra ortaya çıkabilecek bilgi kirliliğinin önüne geçerler. Hasar tespit çalışmalarında da etkin rol alırlar.

İşte bu yüzden iyi bir MUHTAR'a deprem öncesinde ve sonrasında ne kadar çok ihtiyaç var değil mi?

İyi bir MUHTAR ; Mahallesinde bulunan insanları deprem bilinci eğitimleri almaları için bilgilendirir ve mahalleliyi teşvik etmesi gerekir. Toplanma alanlarının belirlenmesi için kamu kurumlarıyla işbirliği yapar , belirlenen toplanma alanlarını mahallesinde yaşayan insanların öğrenmesini sağlayabilir. Halkın öğrenmesi için işaretler ve yön göstericiler konulması için ilgili kurumlarla da iş birliği de yaparlar. Yine mahalle muhtarımız, deprem sonrasında profesyonel arama kurtarma ekipleri mahallesine gelinceye kadar, mahallesinde yerel arama kurtarma ( YAG ) ekipleri kurar ve onların eğitim almasını sağlar. Gönüllü arama kurtarma ekiplerinin sayısını arttırmak için çalışmalarını devamlı sürdürür ve mahallesinde bulunan insanları e devlet üzerinden Afad gönüllüsü olması için teşvik edebilir.

Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu

Afete hazır bir mahalle henüz maalesef yok.

Gelin örnek teşkil eden mahalle biz olalım.

Mazeret yok sevgili komşularım!

Deprem Affetmez!!!”

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi

Muhtar Adayı

ZEHRA ER

Editör: Anıl Kılıçlı