Yazının başlığından ABD Başkanı’nın Ermeni olduğu izlenimine kapılmanız normal. Ya da kesin Ermeni’dir yoksa neden 1915 olaylarına soykırım desin diye kolaycılık da yapabilirsiniz. Bunlar işin kolayı ve biz bugüne kadar nedense hep kolay olanı seçtik, doğru adımlar atmadık.

Peki Ermeni toplumu ne yaptı?

Yüz yıldır canla başla küresel bir propaganda yürüttü, sürekli milliyetçi duygulara oynadı, yeri geldi terör örgütü kurdu, hain suikastlere imza attı. Almanya , Fransa ve ABD gibi ülkelerde diasporalar kurdu, lobicilik yaptı.

Biz ne yaptık?

1- Eyy Amerika!

2-Gelin bizim arşivlere bakalım!

Neden baksınlar? Amaçları gerçeği bulmak olan toplumlardan bahsetmiyoruz, mesele hiçbir zaman Ermeniler olmadı. Devletimizin sırtına vurabilecekleri bir kırbaç bulmuşlar, gerçek olup olmadığıyla neden ilgilensinler? Sadece ülkemizde değil siyasetin dünyada algı ile yönetildiği zamanlardayız. Güçlüyseniz algı sizden yanadır, güçsüz ve itibarsız ülkelerin ezilmesi ve itibarsızlaşması kaçınılmazdır.

Bu tarz konularda lobicilik yapacak, dünyada ülkemizi temsil edecek, savunacak insanlar yetiştirmek yerine itibarı bin odalı saraylarda, Mercedes marka makam araçlarında arayan bizlerin hiç mi kabahati yok?

En üzücü tarafı da komşumuz olan Ermeni kardeşlerimizle aramızdaki mesafenin her geçen gün açılıyor olması...

İki olaydan bahsetmek isterim,

YouTuber bir kardeşimiz Ermenistan’a gidip röportaj yapıyor, halktan insanlarla konuşuyor ve Türkleri soruyor. Cevap: Onlar katil! Onlar canavar!

İkincisi; Amerika’nın eyaletinde gencecik bir hanım, kendisi temsilciler meclisi Üyesi Ermeni bir kardeşimiz. 23 Nisan’ı kınamış ve ülkemizin çocuk bayramına layık olmadığı minvalinde sözler sarf etmiş.

Yani eğitimli, eğitimsiz Ermenilerin geneli bizden nefret ediyor.

Yeni ABD Başkanına yaklaşımımız da enteresan! Yani bu adam zaten seçim propagandasında “Ben soykırım derim, soykırım olarak tanırım.” diye açık açık söyledi. Tek farkı diğer ABD başkanları gibi çark etmedi. Bizim bunu okuyup, takip edip önlemler almamız ve lobi, diplomasi yürütmemiz gerekirdi . Biz ne yaptık? Yeni seçilen ABD Başkan’ının seçimi şaibelidir Trump Reis’in yanındayız mesajları verdik. Sebebini anlayan beri gelsin. Ayrıca  Biden’e kızıyoruz ama Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul eden ,devlet başkanımıza “Aptal olma !“ diyebilen Trump Reis’e neden laf yok? 

Açıkçası günü kurtarma derdinde olduğumuz kanaatindeyim. Yani tutarlı ve saygıdeğer bir dış politikamız yok. Devletin birçok köklü kurumunun kısırlaştırıldığı bir dönemde hariciye kültürümüzün de yok edildiğini görmek ayrıca üzücü.

Bir başka tespit olarak,

Katar, Libya, Irak, Suriye gibi devletlere sürekli yanaşmışız ve “Biz bunların ağabeyiyiz.” demişiz. “Bunlar daha dün bizim tebaamızdı.” demişiz ama dün beraber yaşadığımız, Osmanlıda millet-i sadıka olarak anılan Ermeni devletine bir ağaç dikmemişiz. Kimin haklı olduğu bir kenara bunlar bizim sınır komşumuz. Her şeye rağmen art niyetli dünya ülkelerine bunları yem etmeyelim, dememişiz. Gönül almak elbette zor ama mücadeleden vazgeçmemek lazımdı.

Kısacası kaide basit. Ekmediğin yerde çalı biter...