14 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ardından, partilerin aldıkları oy oranında milletvekilleri seçilirken, Cumhurbaşkanı seçimleri dört adayın yüzde 50 artı 1’lik çoğunluğu  sağlayamaması nedeniyle 28 Mayıs’a ertelendi.

28 Mayıs’ta AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılacak seçimlerde gözler Ata İttifakı’nı oluşturan partiler ve Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’a çevrilmişti. Oğan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğini açıklamasının ardından, Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın tavrı merakla bekleniyordu.

GENÇ VE AKER’DEN KRİTİK ZİYARET

Çepni Dernekler Federasoyunu Başkanı ve CHP Milletvekili Aday Adayı Recep Genç ile Erdebil Horasan Alevi Ocakları Bilim Kültür ve Araştırma Vakfı Genel Başkanı Ali Aker, Özdağ’ı ziyaret ederek, kendisinden millet ittifakına desteklemelerini yönünde taleplerini ilettiler.

Ziyaretin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ‘Millet İttifakı’nı destekleyeceğiz’ açıklamasını iki büyük sivil toplum kuruluşu başkanları Recep Genç ve Ali Aker tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kargo aracıyla göçmen kaçakçılığı yapan şebeke yakalandı Kargo aracıyla göçmen kaçakçılığı yapan şebeke yakalandı

“İKTİDARIN KANDİL YALANLARI ÇÖKMÜŞTÜR”

Özdağ’ın Millet İttifakını destekleyeceğiz kararından sonra kamuoyuna açıklamada bulunan ÇEPNİ Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Genç, ‘ Türkiye’nin tüm dinamikleri fikir birliğine vardı. Prof. Dr. Ümit Özdağ Hoca’nın CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği destek hepimizde büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bu karardan önce bizlerde ÇEPNi Dernekleri Federasyonu Genel Baskanı Muhammet Arif Genç, Erdebil Horasan Alevi Ocakları Bilim Kültür Araştırma ve Eğitim Vakfı Genel Baskanı Ali Aker, Erdem Uygur, RüyaToksöz ile birlikte Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ’ı ziyaret etmiş ve Millet İttifakı’na destek verme yönünde taleplerimizi dile getirmiştik. Daha  sonra Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun  Danışmanı Ramazan Kubat ile irtibat kurduk ve iki partinin genel başkanlarının bir araya gelmesini hep beraber sağladık. Türkiye Yörük Türkmen Güç Birliği Platformu Genel Başkanı Erdoğan Ayata, Tarihçi Yazar Bahtiyar Aydın, abim Efe Korkut, Yusuf Elmas,Turgay Tüfekçioğlu ve Mustafa Sarıgul’ün Federasyon Başkan Vekilimız Derya Yıldırım’ın bu birlikteliği sağlamak için verdikleri emekler yadsınamaz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. 21 sene iktidarda olan zihniyet değişmesinde bir nebze katkımız olduysa ne mutlu hepimize.  Bizler inanıyoruz ki; Ümit Özdağ hocanın desteklediği ortamda, iktidarın diline doladığı, Kandilden mesaj alıp konumlanıyorlar’ iftirasına karşı Zafer Partisi ve Ümit Özdağ Hoca gereken cevabı vermiştir. Özdağ Hocanın olduğu yerde Ne kandil ne başka bir terör örgütü barınamaz. Müsterih olalım. Büyük Türk Milletine duyurulur’ dedi.  FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı