CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Av. Erhan Aslaner’in meclis toplantısında gündeme getirdiği Yarımburgaz Mahallesi’nde kanalizasyon sitemi olmadığı, rezerv alanı ilan edildiği için vatandaşlara tadilat yaptıkları için ceza kesildiği iddia edildi.

İBB Meclis toplantısında hazırladığı yazılı soru önergesini sözlü okuyan Av. Erhan Aslaner, Küçükçekmece Gölü’ne nazır en güzel yerlerinden olan ve birçok sokağında kanalizasyonu olmayan Yarımburgaz Mahallesi sorunlarına dikkat çekti.





Aslaner, “Mahallede, İstanbul’un rantı yüksek benzer diğer yerleri gibi Bakanlar Kurulu Kararı ile rezerv alanı ilan edilmesinden dolayı bir çivi dahi çakılmamaktadır. Zorunlu olarak tadilat yapan vatandaşlara yüklü miktarlarda para cezaları kesilmiş ve mahallede para cezası kesilmeyen vatandaş hemen hemen kalmamıştır. İmar sorunlarının çözülmemesi, rezerv yapı alanı ilan edilmesinin sonucu gelen inşaat ve tadilat yasağı nedeniyle vatandaşların evleri bir taraftan da çürümeye yüz tutmuştur.





Rezerv alanı ilan edilen mahallenin akıbetini Sulukule gibi olması, başka yerden insanların buraya nakledilmesi, mahallelinin sosyal dokusunun bozularak yerinden edilmesi, il ve ilçe belediyesinin yetkilerinin alınması ile TOKİ eliyle buranın rant alanına dönüştürülmesi ihtimalleri ile mahallenin proje ortağı değil de müşteri yapılacağı konusu mahallelide ciddi endişeler yaratmıştır” dedi.

Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi