Dolar/TL yükseliyor, Kur Korumalı Mevduat sisteminin hazineye yükü artıyor. Amerikan Doları'nın küresel çapta değerini gösteren Dolar Endeksi (DXY) yükseliyor. DXY Bu sabah saatlerinden itibaren 104.500'lere doğru bir atak yaptı. Bu yükseliş Avro veTürk Lirası başta olmak üzere gelişmekte olan ülke para primlerine karşı Amerikan Doları'nın güçlenmesi anlamına geliyor.

MÜDAHALE İDDİASI

Dövize dönüşebilir Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) primlere neden olan uygulamaya Merkez Bankası'nın müdahale edeceği öne sürüldü. Paramedya’nın bankacılık kulislerinden edindiği bilgiye göre, TCMB kararnamesi ile bankaların dönüşüm oranı yüzde 60’dan yüzde 50’ye düşecek.

Et ve Süt Kurumu küçükbaşı özendirmek için milyonlarca TL reklam yapacak Et ve Süt Kurumu küçükbaşı özendirmek için milyonlarca TL reklam yapacak

Bu durumun bankaların KKM’ye verdikleri opsiyon priminde düşüş yaratması bekleniyor. Yani 10 bin dolarını 3 aylık vade ile dövize dönüşebilir KKM'ye yapanlara ödenecek yaklaşık 600 dolarlık opsiyon priminin sonu geliyor.

Editör: Editör Yazar