Ege’nin kritik büyükşehirlerinden Muğla’da siyaset arenası hareketli saatler yaşıyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, bir süredir devam eden siyasi tartışmaların ardından CHP üyeliğinden ayrıldığını açıkladı.
"Hizmetlerin Önüne Geçti, Görevime Bağımsız Devam Edeceğim"
İstifa kararına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Ahmet Aras, şahsı üzerinden yürütülen tartışmaların kente verilen hizmetleri gölgelediğini belirtti.
Aras açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
-
"Bir süredir şahsım üzerinden yürütülen siyasi tartışmaların, kentimiz için yaptığımız çalışmaların önüne geçtiğini görüyorum."
-
"Bu tartışmaların Muğla’ya ve hemşehrilerimize bir katkı sağlamadığına inanıyorum."
-
"Bugün itibarıyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden ayrılarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimi bağımsız olarak sürdürme kararı aldım."
Gündemi Sarsan İddia: "AK Parti’ye mi Katılacak?"
Ahmet Aras'ın CHP'den istifa ederek bağımsız kalacağını ilan etmesinin ardından başkent kulisleri de hareketlendi.
AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Sinan Burhan, sosyal medya ve katıldığı yayınlarda dikkat çeken bir iddiayı ortaya attı. Burhan, CHP'den ayrılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın yakın zamanda AK Parti saflarına katılacağını iddia etti.
Konuya ilişkin Ahmet Aras veya AK Parti kanadından resmi bir katılım açıklaması gelip gelmeyeceği kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.




