Başakşehir Belediye Meclisi TBMM’yi aratmıyor

Mart ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda Bahçeşehir Gölet Bölgesi’nde bulunan boş alanların imara açılmasını isteyen AKP’li Belediye ve Habitat ödülü almış projenin bozulmasını istemeyen CHPli meclis üyelerinin karşı karşıya geldiği toplantıda arbede çıkmıştı.

Toplantıda karara itiraz etmek isteyen vatandaşların geleceğini anlayan AKPli Belediye Başkanlığı seyirci sıralarını erken saatlerde taraftarlarıyla doldurmuştu. Böylece hem Meclis’te hem seyircide ezici bir çoğunluk sağlayarak toplantıyı başlatmış ve Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın (Sivas Katliamı Sanıkları avukatlarından biri olarak ta bilinir) ortalığı germesiyle AKPli meclis üyeleri ve taraftarları itiraz edenlere saldırmıştı.

Olayı görüntülemek isteyen İYGAD (İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği) İstanbul Tımes Gazetesi sahibi Hüseyin Çetiner hedef gözetilerek darp edilmiş, fotoğraf makinesi ve parmağı kırılmıştı.

TBMM’de görüşülen İç Güvenlik Yasası nedeniyle muhalefet milletvekillerinin dayak yeme görüntülerini aratmayan sahneler Başahşehir Belediye Meclis’inde görülmüştü.

Gazeteciye saldırı olayını bir bildiriyle kınayan, benimde bir dönem Başkan Yardımcılığı yaptığım İYGAD Yönetim Kurulu 12 Mart Perşembe günü saat 11.00 de Belediye önünde olayı protesto eden bir siyah çelengi Belediye önüne koymak istedi.

10 kişilik grup Belediye önüne gelince şaşırdı kaldı.

Başlarında Başakşehir Emniyet Müdürü Mustafa Haluk Öztürk’ün olduğu 100 e yakın polis ve 90-100 kişilik zabıta tedbir almış bekliyorlar.

Binaya yaklaşmalarına izin verilmeyen grup Belediye Başkanıyla görüşmek istemleri ret edilmiş sonra birkaç temsilcisi içeri alınmış ve onları Başkan Yardımcısı Murat Şahin karşılamıştı.

Başkan Yardımcısı Murat Şahin ile aralarında geçen diyalog:

İYGAD- Başkanla görüşmek istiyoruz

MŞ- Başkan yok

İYGAD- Kimle görüşebiliriz

MŞ- Benle

İYGAD-Peki sizinle görüşelim odanız nere de?

MŞ-Şu an görüşüyoruz ya

İYGAD- Ayakta mı görüşeceğiz oturacak bir yeriniz yok mu?

MŞ- Benim odam küçük hepinizi almaz

İYGAD- Biz ayakta da kalırız

Murat Şahin’in odasına geçerler.

Murat Şahin konuyla ilgili bir şeyler söylerken Gazeteci Tayfun Ercan gülümser, buna sinirlenen Murat Şahin “anlattıklarımı beğenmiyorsan sen çık” diyince İYGADlılar birimiz çıkartılırsak hepimiz çıkarız diyerek çıkarlar.

Bu tavır nedir? 20 kişilik gazeteci grubuna 200 e yakın güvenlik hangi korkudandır? İnsanları yakma pratiği mi cesaret vermektedir? Yağma Hasanın böreği nereye kadardır ve nereye doğru gidiyoruz?