Ülkeyi yönetme başarısı gösteremeyen siyasal lktdarlar, eğer milletin değerleri üzerinden sürekli olarak demagojik çığlıklar atmaya başlarsa... Demek ki o ülkede işler iyi gitmiyor.                                            

Demek ki o ülkede millet darda... Devler zordadir.  Halk yoksullaşmakta... Devlet her bir yana borçlanarak günü kurtarmaktır.

Başarılı siyasal iktidarlar asla milletin değerlerini istismar etmez.  Yaptığı hizmetlerle huzur ve mutluluk dağıttığı milletle orta yerde boy gösterir.

Yüce Yaradan ne kişilerin, ne de kimi grupların aracılığına ihtiyaç duymaz.

Hem " kainatı yaradan... Hem her yerde hazır ve nazır olandır" Deyip, sonrada her yerde ALLAH'IN adını kullanarak bir yerlere varmak. Asla inancımızla bağdaşmaz.  Hele hele kendilerini O'na daha yakın gösterip, bazı dünyevi çıkarlar sağlamak da en büyük inanç sömürüsüdur. Özetle inancımızı, siyasete, ticarete ve saltanata alet ederek var olup varlıklı olmak, hem inancımıza Hem de insanlığa yapılan en büyük kötülüktür.

Mademki, "Allah herkesi görüp bilen ve de herkese yakındır." Diyorsun. O halde herkesi Allah ile baş başa bırak... Herkes Allah 'ın verdiği aklı kullansın. Sen de ara yerde dolaşma, dolaşıp da Allah'in işine karışma...

Japon da O'nun kuludur. Çinli İspanyol da... Yani tum dünya insanlığı...

Niye sana ve size yakın olsun ki... Eğer çok seviyorsan, adını değil, verdiği aklı çok kullan ki kendine ve tüm insanlığa fayda sagla... Tıpkı aklını kullanıp, nice faydalı üretimler yapan, Allah'in diğer kulları gibi...   Yoksa sen de yoksul olursun. Ülken de yoksul olur.

EVET, ALLAH SEVGİSİ: KULLANILAN AKIL İLE ÖLÇÜLÜR.  YOKSA YAN, YANDAŞ VE DE ETRAF TOPLAYIP, BAĞDAŞ KURUP OTURMAKLA... YAN GELİP YATMAKLA OLMAZ. HELE HELE SIYASET, TICARET VE DE SALTANAT YOLUNDA SÜREKLİ ALLAH ADINI KULLANARAK HİÇ OLMAZ.

Çünkü Yüce Yaradan her şeyi biliyor. Her yerde hazır ve nazırdır.

Bu yüzden kimse uyanık kılığında inanç sömürüsü yapmaya kalkmasın!...

Tarihi önemi olan kişiler ve nice değerler için de öyle...

İnsanlık ve bir millet için oldukça önemli başarılar elde eden herkes sadece bir gruba ait değil... Tüm insanlığa ve bir milletin tamamına ait bir değerdir.

Dunya şöhreti bu değerlerden biri de Ulu Önderimiz ATATÜRK'TÜR.

ATATÜRK ve ARKADAŞLARININ BAŞARISI HEM İNSANLIK ADINA HEM MİLLETİMİZ ADINADIR ELBETTE. "YURTTA SULH CİHANDA SULH" SOZU DUNYA INSANLIĞI... KURDUKLARI VATAN VE CUMHURİYET ILE GÖLGESİNDE ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ BIR MILLET OLARAK YAŞADIĞIMIZ AL YILDIZLI BAYRAK...TUM MİLLETİMİZ VE DEVLETİMİZ İÇİNDİR.

Bu değerlerimiz de asla bazı kişi ve grupların tekelinde değildir. Tamamen siyaset ve partiler üstü olup:  Ticarete,  siyasete ve de saltanata alet edilemez.

Çünkü inanç herkesin...

Çünkü milli ve yerli değerler herkesindir.