Hükümete skandal öneri; 'İzmir, İstanbul, Ankara'ya kuruş vermeyin' Hükümete skandal öneri; 'İzmir, İstanbul, Ankara'ya kuruş vermeyin'

Kızılay'ın, 23 Mart itibarıyla 502 TL olan bir torba kanın bedelini 980 TL yaptığı bildirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, konuya ilişkin açıklama yaparak Kızılay'ı eleştirdi.

İlgezdi, “Özel Hastanelerde tedavi gören hastalarımız, sağlık hizmetlerine ücretli erişebildiği için kanı da ücretli bir şekilde almış oluyorlar. Devlet hastanelerinde ise vatandaşın cebinden kan parası çıkmadığını iddia eden Kızılay bir şeyi atlıyor veya görmezden geliyor. 502 TL olan bir torba kanın parasını 980 TL yapan Kızılay, bu parayı SGK’dan yani devletten tahsis ederek yine vatandaşın cebinden çıkarmış oluyor. Devlet kurumları vatandaşın vergileriyle dönmüyor mu? Bunu sokaktan geçen bir çocuğa dahi sorsanız bilecekken Kızılay yetkilileri bunu bilmiyor mu? Kısacası Kızılay dolaylı yollardan da olsa kanın ücretini yine vatandaşın cebinden çıkarmanın yolunu bulmuş” dedi.

Editör: Anıl Kılıçlı