Umut tüketici basın olayını öne alıp yazalım. 22 Ekim Bahçeşehir’de,  CHP İlçe Başkanlığı’nın Başakşehir Belediyesi 2017 tahmini bütçesi ile ilgili yaptığı basın toplantısında üne sürdüğü iddialar.
Basın toplantısında İlçe Başkanı Özgür Karabat ve ilçe yetkililerinin öne sürdükleri yenilir-yutulur cinsinden değildi.
 Karabat, AKP oyları ile kabul edilen Başakşehir Belediyesi bütçesinin adını Himmet Bütçesi olarak koymuş.
Bütçede ve geçmiş dönem bütçelerinde İŞİD ve FETÖ Terör Örgütüne sponsorluk yapıldığına dair çok ciddi iddialar da bulundu  (Haberin geniş özeti diğer sayfalarda) Özgür Karabat.
2009 yılında borçsuz ve Küçükçekmece’den ayrıldıkları için geliri yüksek bir belediye iken şimdi yüzsüzler listesine giren  ve bu listede tekrar tekrar yer alabilecek konuma gelen belediye ile ilgili söyledikleri-iddiaları umutları karartacak – tüketecek boyutta idi.
Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın Madımak katliamı sanıklarının avukatı olması, şu an en güçlü siyasi otoritenin mensubu olması, Ankara’nın bazı yerlerinde birilerine parsel parsel satıldığı iddialarına karşı Ankaralı yetkilinin tavuğuna kışt denilmemesi , siyasi otoritenin siyasi kriz çıkmaması için (kişisel tahminimdir, şimdilik dokunmayıp malum zamanda yapacağını sandığım!) dokunmadığı aklıma gelince bu iddialarda havada kalırmı diye düşünmüyor değilim.
Umutlarımız tükenir mi, yapan yaptığı ile kalır mı? Bilemiyorum.
Umut verici olaya gelince, üyesi olduğum ve bir dönem başkan yardımcılığı yaptığım İYGAD’ın (İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği)  ilk kez verdiği basın ödülleri.
Jüri üyesi olarak TGC Başkanı Turgay Olcayto, Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hülya Yengin, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Ercan Aslan, Gazeteci Mustafa Dolu ve Dernek Başkanı Mehmet Mert’in görev aldığı kaliteli ve tarafsız değerlendiricilerin (ilke gereği yönetim kurulu dahil, toplamda kırk kişiyi bulan kurumsal görevlilerin kişisel aday olamadığı yapı) değerlendirmeleri sonucu verilen haber,fotoğraf,röportaj,sayfa düzeni,köşe yazısı,internet haber sitesi,gelecek vaat eden gazeteci,yaşam boyu onur dallarındaki taktir ve teşvik edici ödüller umutlarımı yeşertti.
Haber dalında Gazetemizin Haber Müdürü olan uzun yılların gazeteci-yazar-yönetici si olan  Tuncay Dağlı’nın ödül alması ayrı bir kıvancım oldu. Hakkıyla aldığı ödül Tuncay’a  doping olmuştur eminim.
Gelecek vaat eden gazeteci ödülüne aday olup kazanamayan gazetemizin istihbarat şefi olan genç gazetecimiz Sibel Gülersöyler’in burukluğu da teşvik edici gibi geldi bana. Gazozuna tavla oynayıp kazanamayan da dahi bir burukluk olur elbette, bunu bildiğimden Sibel’in burukluğu aynı zamanda onu hırslandırıp daha çok çalışmaya teşvik ettiğini biliyorum.Aday olmakta ayrı bir övünçtür bence.
Bu ödül organizasyonunu hazırlayıp sonuçlandıran derneğimizin Başkanı Mehmet Mert ve Yönetim Kurulu’nda görev alan tüm arkadaşlarımı kutluyor onlara kocaman bir teşekkür gönderiyorum.