Seçim zamanı parti reklamları vardı... Ama tek bir partinin.

Yandaş borazan yancı medya bütün yurtta aynı anda aynı reklamı yayımladılar.

İstediğimiz kadar kanal değiştirelim hepsinde eş zamanlı aynı reklam dönüyordu. Reklam videosu aynen şöyle;

Karanlık bir tip gizlice yaklaşarak, gönderdeki Türk bayrağının ipini kesiyor, bayrak yavaş yavaş yere düşüyordu.

(Halbuki ne alaka ise , havalimanında pkk paçavrası bile göndere çekilmeye cesaret edilmişti bu ülkede. Türk bayrağına kim dokunabilirdi?)

Reklam şöyle devam ediyordu. Gençler birbirinin omzuna çıkıyor, bayrağı yakalıyor,yeniden göndere çekiyordu. İnsanların en can damarı “Bayrak” ile seçim propagandası yapıldı. Bayrak namustur! Bayrak kutsaldır! Bayrak şehidin örtüsüdür! Türk bayrağının ipini kesecek, bunu hayal edecek varlık dünya sınırları değil, kainatta bile buna cüret edemez. Bunun senaryosu bile yazılamaz!

Arkadaşlar  İstiklal harbinde bile Türk Bayrağı yere düşmemişti. Bundan sonrada Türk bayrağına el uzatabilecek bir canlı yoktur cihanda! Hangi karanlıkları özne yaparak reklam hazırlanmıştı acaba? Dünyada hangi besle, hangi millete sorarsanız sorun. Türk Bayrağı deyince tüyleri ürperir. Ya korkudan ya da korkudan. Öyle Amerikan bayrağı gibi çantanın yüzünde , bikininin deseninde motiflerini göremezsiniz. Türk bayrağının yakıştığı yer gökyüzüdür.

Sonuçta seçim propagandasında kullanılan Türk bayrağı halkta bilinç altı  yarattı.

Bunu izleyen halktaki şuur altı şu; Allah razı olsun, vallahi bayrağı kurtardı.

Ve bu reklam filmi izlenirken fonda İstiklal marşı okunuyordu.

Ne mutlu Türküm dedirtmeyen,

TC‘yi silen,

Andımızı kaldıran,

Atatürk ilke ve inkılaplarını eğitimde unutturan neyse ki İstiklal marşına reklamda yer vermişti.

Gündemde seçim olursa herkes Atatürkçü , herkes milliyetçi oluyor doğal olarak.

Ebediyete kadar gönderden inme olasılığı olmayan Türk Bayrağı üzerinden hayali hikayeler kurgulanabiliyor. YSK reklamın yayımlanmasına yasak getirdi. Türk bayrağı seçim propagandası yapılamaz dendi. Yasak olduğunu biliyorlardı ama sonuçta gören görmüştü. Hemen video değişti. Türk bayrağı yerine “Millet eğilmez, Türkiye yenilmez” yazılı flama  ile değiştirildi. Sonuçta reklamı izleyenler flamayı da Türk bayrağı gibi gördüler.

İzleyicinin algısı oluşmuştu; seçimi kaybederlerse o işte bir iş vardı. Seçim gayrimeşruydu. Kazanırlarsa hiç bir şaibe yoktu. Açıklama hep aynı idi;

“Millet kazandı” sanki lig maçı sonuçlandı.

Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Okumayan ,araştırmayan, sadece TV de izlediklerinin doğru olduğuna inanan ve sorgulamayan insanımız bilinç altına gönderilen mesajlarla hareket ediyor.

Mishal şu anda seçim yok. Ne izlettiriyorlar insanlara?

Payitaht Abdülhamit,

Diriliş Ertuğrul,

Kuruluş Osman,

Bunları izlemiyorsanız muhtemel ''Doğduğun Ev Kaderindir'' diye bir dizi varmış, bunu da izlemiyorsan sorun yok demektir.

EVRİM TOK