Bugüne kadar yayınladığı 14 kitabı okuyucularından büyük ilgi gören gazeteci-yazar Tuncay Dağlı 3. Sarıyer Edebiyat Günleri’nde bir kez daha okurlarıyla buluşacak.

Öykü, roman, şiir, gazetecilik anıları ve deneme türü kitaplardan oluşan eserlerini okurları için imzalayacak olan Tuncay Dağlı, üçüncü kez katılacağı edebiyat günlerinde bulunmaktan mutlu olacağını söyledi.

Sarıyer Belediyesi’nin edebiyat günleri düzenleyerek, Sarıyer’i çok önemli bir konuda İstanbul’un ve Türkiye’nin gündemine taşıdığını söyleyen Kent  Yaşam Gazetesi Haber Müdürü Tuncay Dağlı, Belediye Başkanı Şükrü Genç ile organizasyona emek veren tüm belediye personeli ve edebiyatçılara teşekkür etti.

Sarıyer’in Anadolu kültürünü kaybetmeden İstanbul’un bir parçası olarak varlığını sürdüren nadir bir yerleşim alanı olduğunu söyleyen Tuncay Dağlı, “5 yıl İzmir’de, 20 yıl Adana’da gazetecilik yaptım Bu yıllarda birikimlerimi değerlendirip, kalıcı eserler bırakmak için kitaplar yazdım. Çukurova, yetiştirdiği sanatçı ve edebiyatçılar bakımından zengin bir toprak amaToros Dağları’nı aşıp da ülke geneline sesini duyuramayan yazar ve sanatçılar, çareyi İstanbul’a taşınmakta buluyor. Bu nedenle İstanbul’da yaşayan çok sayıda Adanalı yazar, şair, sinema sanatçısı ve diğer sanat dallarının ustaları var. Bunlardan önemli bir kısmı da Sarıyer’deler. Sarıyer, yaşam kültürü, sahip olduğu doğal ve soyal değerler açısından insanları cezbediyor. Bu potansiyelin çok iyi değerlendirilmesi ve Sarıyer’in hem kültür hem de turizm açısından önde giden bir ilçe olması gerekir. Sarıyer Belediyesi tarafından üç yıldan beri düzenlenen Edebiyet Günleri ise bu olayın farkına varan yerel yöneticiler ve onlara destek veren edebiyatçı ve sanatçıların eseridir. Her geçen yıl daha çok ilgi çeken bu organizasyonda edebiyatçılarla halk buluşurken, yerel yönetimlerin, ülkenin  kalıcı eserler üreten insanlarına sahip çıkmasının da güzel bir örneğidir. Sivil toplum örgütlerinin, eğitimcilerin ve halkın edebiyat günlerine katılarak, edebiyat ve sanat dünyasının nadide insanlarına sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü onlar sayesinde insanlarımızın beyni gelişiyor, onlar sayesinde karanlıklardan aydınlığa çıkabiliyoruz. Ben de bu mücadelede bir damla olabiliyorsam ne mutlu” dedi.

ÇOK SAYIDA YAZAR, ŞAİR VE SANATÇI BİRARAYA GELECEK

Sarıyer Haydar Aliyev Parkı’nda 25-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 3. Sarıyer Edebiyat Günleri’ne çok sayıda yazar ve şair katılıp, kitaplarını imzalarken, söyleşi ve dinletiler de gerçekleştirilecek. Edebiyat Günleri’nde bu yıl ilk kez özel bir ödül olan Sarıyer Beyaz Martı Ödülü ünlü yazarımız Yaşar Kemal’e verilecek.

 

TUNCAY DAĞLI KİMDİR?

 Hatay’ın İskenderun ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretim ve lise öğrenimini, bu şehirde tamamladı. 1981 yılında 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Bölümü’nde bir yıl eğitim gördükten sonra, ertesi yıl Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne geçti. Aynı okulun Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden 1986 yılında mezun oldu.

İzmir Yeni Asır (1982-84), Milliyet (1986-87) ve Hürriyet (1988-2000) gazeteleri ile Doğan Haber Ajansı (DHA) (2000-2006) Adana Bürosu’nda muhabir olarak çalıştı. 2007 başında geldiği İstanbul’da gazetecilik mesleğini sürdürerek, halen Kent Yaşam gazetesinin haber müdürlüğünü yapıyor.

Öğrenciliği sırasında muhabir olarak gazetecilik yaparken aynı zamanda şiir ve öykü yazmaya başladı.

 

Başkanlık Tutkusu (öykü-1998)

Ayrılıklar Olmasın (şiir-1999)

Morgdan Dünya (öykü-2000)

Çoban Yıldızı (şiir-2002)

Koltuk Düşkünü (öykü-2003)

Yol Parası (öykü-2005)

Bana hep seni seviyorum de (roman-2008)

Aşk seni istiyorum (şiir-2008)

Çekme lan.. (gazetecilik anı ve öneriler - 2008) adlı kitapları yayımlandı.

Kendini öptürmeyen başkan (2011-öykü)

Dedemin gözyaşları (roman-2013)

Sarıyer’in çocukları (çocuk öyküleri-2013)

Kırmadım Satmadım Yazdım (deneme-2013)

Annemin çocukları (roman-2014)

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), Türkiye Edebiyatçılar Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Adana Kültür ve Sanat Derneği (AKSD) ile Çukurova Edebiyatçılar Derneği, Sarıplatform Derneği üyesidir.

Birçok şiir ve öyküsü çeşitli edebiyat ve sanat dergilerinde yayınlandı. Türkiye’de ilk kez fotoğraf ve şiirin birlikte sunulduğu ‘Etkileşim’ adlı sergiyi açtı.

                                

AKSD tarafından Kültür Sanat ve Başarı Ödüllerinden biri kendisine verildi.

Sarıyer’de düzenlenen ‘İstanbul’ konulu şiir yarışmasında ‘Bir İstanbul Bilirdim’ adlı şiiri ile birincilik ödülüne layık görüldü. İletişim liseleri ile normal liselerde öğrencilere gazetecilik ve edebiyatla ilgili konferanslar verip, söyleşide bulunmakta, şiir dinletileri sunmakta.

DHA muhabiri olarak gittiği Irak’ta çektiği fotoğrafları Adana ve İstanbul’da ‘Iraklardan’ adlı sergide sanatseverlere sundu. Bu sergi ile aynı zamanda Irak’ta yaşananların bir bölümünü farklı açılardan gösterme imkanı buldu.  

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi