Avcılar Belediyesi tarafından İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi ve yakın bölgede bulunan üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçları ile ilçe sınırlarında misafirhane ihtiyacını karşılamak amacıyla ulaşım kolaylığı dikkate alınarak Üniversite Mahallesi’nde yapımı devam eden, 300 yataklı Avcılar Belediyesi Üniversite Öğrenci Misafirhanesi’nde çalışmalar büyük bir hızla sürüyor.

 

Kaba inşaatı tamamen biten binada, kaba sıva, alçı sıva çalışmaları ile mekanik ve elektronik tesisat çalışmaları devam ediyor. Avcılar Üniversite Mahalesi’nde 18 Bin metrekare inşaat alanında, 22 katlı olarak projelendirilen öğrenci misafirhanesi 300 kişi kapasiteli modern bir misafirhane olarak hizmete sunulacak. Kontrollü geçiş sistemi olan misafirhanede 8 araçlık kapalı otopark, katlarda tek kişilik apart odalar,  24 saat sıcak su, kablosuz internet bağlantısı, çamaşır ve ütü odaları, 300 kişilik yemekhane, spor aktivite salonları, etüt ve sosyal aktivite salonları ile kafe, kuaför ve satış birimleri yer alacak.

 

Öğrenci misafirhanesinin bitirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, “Üniversitenin ilçemize entegrasyonu için daha önce başlatılmış olan öğrenci misafirhanemizin kaba inşaatının tamamlanmasının ardından, kaba sıva, alçı sıva işleri ile mekanik ve elektronik tesisat sistemleri çalışmaları devam ediyor. Üniversite Öğrenci Misafirhanemizde ilçemize üniversite eğitimleri için gelen öğrencilerimizi misafir edeceğiz daha sonra da yurtlara yerleştireceğiz” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi