Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer İstinye’de düzenlenen mitingde, “Tapu meselesini biz çözeriz. Biz burada alt yapı çalışmalarını yaptık. Seçimden sonrada bir taraftan Binali Yıldırım Bey bir taraftan da Salih Bayraktar Bey ve Ankara’dan da biz el ele vereceğiz bu sorunları bitireceğiz” dedi.

Erdoğan, Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar için de “Salih kardeşim Sarıyer'e millete kabadayılık yapmaya değil, efendilik yapmaya değil, sizlere hizmetkârlık yapmaya geliyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstinye Meydanı’nda düzenlenen mitingte 10 binin üzerinde Sarıyerliyle buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçenin en büyük sorunu olan mülkiyet ve tapu meselesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptığı mitingte Sarıyer’in tapu sorununu bitirileceğini de müjdeledi. Erdoğan, “Sizi aldatabilirler, bir belediye tapu sorunu çözemez. Tapu Kadastro Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Bakanına bağlı, bana bağlı bana, oraya değil. Bunlar gelir size ‘biz tapu dağıtacağız’ der. Tapu meselesini biz çözeriz. O, bunu yapamaz ama yalan söyler. Biz burada altyapı çalışmalarını yaptık. Seçimden sonra da bir taraftan Binali Yıldırım Bey bir taraftan da Salih Bayraktar Bey ve Ankara’dan da biz el ele vereceğiz bu sorunlarını bitireceğiz. Sarıyer’i kalkındıran ne kadar yatırım varsa hepsinin altında bakanlıklarımızın ve Büyükşehir Belediyemizin imzası vardır” diye konuştu.

SALİH KARDEŞİM HİZMETKÂRLIK YAPMAYA GELİYOR

CHP'nin Sarıyer Belediye Başkanı ve ekibinin son 5 yılda yaptıklarına dikkati çeken Erdoğan, "Sarıyer'e ne verdi? Ben de bu Sarıyer'de oturuyorum. Dolayısıyla ne var ne yok görüyoruz. Sizlere hizmetkâr olacak bir aday belirledik" dedi. Erdoğan, “Salih kardeşim Sarıyer'e millete kabadayılık yapmaya değil, efendilik yapmaya değil, sizlere hizmetkârlık yapmaya geliyor. Ben her iki adayımızı da (Binali yıldırım ve Salih Bayraktar) sizlere emanet ediyorum. 31 Mart'ta sizlerden farklı bir haber bekliyorum. Bakın ben de burada yanınızda, Tarabya'dayım. Herhalde bizi mahcup etmezsiniz." şeklinde konuştu.

SARIYER’E 161 OKUL İNŞA EDİLDİ

Sarıyer'i kalkındıran ne kadar yatırım varsa hepsinin altında bakanlıkların ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin imzası olduğunu aktaran Erdoğan, "Eğitimde ilçemizde toplam bin 426 derslikli 161 okul inşa ettik. Derslik başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 37'den 19'a, ortaöğretimde 26'dan 23'e düşürdük. İlçemizdeki öğrencilerimize 3 bin 609 tablet bilgisayar dağıttık, okullarımıza 741 adet akıllı tahta kurduk. İlçemizdeki okullarımıza 2 bin 770 öğretmen ataması yaptık. Okullarımıza 2 spor salonu kazandırdık. Sağlıkta 350 yataklı Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle birlikte 3 sağlık tesisini biz inşa ettik. İlçemizde yapacağımız bir sağlık tesisimizin de proje çalışmaları sürüyor.” TOKİ vasıtasıyla ilçemize bin 685 konut projesini hayata geçirdik. Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda Seyrantepe-Stat-İTÜ Ayazağa-Atatürk Oto Sanayi-Darüşşafaka ve Hacıosman istasyonlarını biz açtık. Levent-Rumeli Hisarüstü Metro Hattı'nı hizmete sunduk. Niye? Burada benim vatandaşım var. Daha rahat, daha huzurlu, daha konforlu yolculuk etsinler diye." ifadelerini kullandı.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi