Sarıyer Belediyesi ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından gerçekleştirilecek organizasyonla, Türk ve dünya şiirinin büyük ustası, Memleket Şairi Nâzım Hikmet, 113. yaş gününde Sarıyer’de yapılacak iki etkinlikle anılacak.

MEMLEKETİNDEN AYRILDIĞI TARABYA’DA NAZIM’A KARANFİLLER

Günün ilk etkinliği yaşadığı baskılardan sonra 1951 yılının Haziran ayında Türkiye’den ayrıldığı Tarabya rıhtımında düzenlenecek. Nazım Hikmet’in denize açıldığı Tarabya rıhtımında toplanacak olan sevenleri ve vatandaşlar aynı noktadan kalkacak tekne ile boğazda büyük ustayı anacak, denize karanfiller bırakacaklar.

Günün ikinci etkinliği Maslak TIM Show Center’da gerçekleştirilecek.

CAN DÜNDAR İMZALI NAZIM HİKMET RAN BELGESELİ

Etkinlik, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış belge, fotoğraf ve filmlerin de yer alarak hazırlanan ve Can Dündar imzası taşıyan Nâzım Hikmet belgeseli ile başlayacak. Rusya, Azerbaycan, Bulgaristan, Fransa ve Türkiye’de çekilen, şairin yaşamına tanıklık eden elliden fazla isimle görüşüldüğü 105 dakikalık belgeselin 15 dakikalık kısa bir gösterimi izleyenlere sunulacak.

ÇELLİSTANBUL İLE MÜZİK ZİYAFETİ

Adını, sihirli atmosferi ve tarihi zenginliği ile bilinen İstanbul şehrinden esinlenerek alan, 2002 senesinde Murat Berk tarafından kurulmuş, aynı okuldan mezun olup yurt dışında eğitimlerini tamamlayan dört çellist’ten oluşan Çellistanbul Viyolonsel Kuarteti gecede sahne alacaklar. Uluslararası birçok alanda sahne alan ekip aynı zamanda Moskova’da Nazım Hikmet’in 50. Ölüm yıldönümünde mezarında çalmış olmanın gururunu taşımaktadır.

ENVER AYSEVER’DEN AYKIRI KUMPANYA

Televizyoncu ve yazar Enver Aysever tek kişilik “Aykırı Kumpanya” isimli gösterisiyle gecede sahne alacak. Aysever’in Katıldığı panel, söyleşilerden esinlenerek hayata geçirdiği, içinde Nâzım Hikmet’in, Attilâ İlhan’ın, Rıfat Ilgaz’ın da yer aldığı; müziğin, hicvin ve çocukluk anılarının bulunduğu gösterisinden bir bölüm oynayacak.

USTANIN ŞİİRLERİ MÜZİK EŞLİĞİNDE

Birbirinden önemli isimlerin yer aldığı gecede büyük Usta Nazım Hikmet’in şiirleri müzik eşliğinde Altan Erkekli ve Işık Yenersu tarafından seslendirilecek.

“KARIMA SON MEKTUP” DANS EŞLİĞİNDE SAHNEDE

Hülya Aksular tarafından sahneye konan Sibel Sürel’in dansıyla performans sahnelediği ve tenör Ali Murat Erengül’ün seslendirdiği Karıma Son Mektup dans gösterisi izleyiciyle buluşacak.

LEVENT ÜLGEN’DEN “YOLCU” OYUNU

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz’in yıllar önce rejisörlüğünü yaptığı Yolcu oyununda rol alan ve bu rolün kariyerinde bir dönüm noktası olduğu Levent Ülgen sevilen oyundan bir bölüm ile izleyicilerin karşısında olacak.

GECENİN FİNALİNDE SAHNE LEMAN SAM’IN

Büyük usta Nazım Hikmet’in müzik, belgesel, tiyatro, şiirleri ve dans gösterileri ile anılacağı gecenin finalinde sahne usta sanatçı Leman Sam’ın olacak. Leman Sam ustanın şiirlerinden bestelenen şarkıların da yer aldığı repertuvarı ile izleyicilere konser verecek.

Nazım’a Karanfiller

Tarih       : 15 Ocak 2015 Perşembe

Saat        : 11.00

Yer          : Tarabya Oteli önü / Sarıyer

Nazım Hikmet Anma Programı

Tarih       : 15 Ocak 2015 Perşembe

Saat        : 20.00

Yer          : TİM Maslak Show Center

                   Büyükdere Cad. Derbent Mevki Darüşşafaka Kampüsü Yanı / Sarıyer

(Kent Yaşam)


Editör: Haber Merkezi