Kastamonu Dernekler Federasyonu başkanı Fatma Kıranoğlu ve Kastamonu Sanat Kurulu başkanı Yılmaz Cesur’un ev sahipliği yaptığı Üsküdar Bağlarbaşı kültür merkezinde gerçekleşen geceye çok sayıda konuk katıldı. Gecede, yapımcılığını ve yönetmenliğini TRT ses sanatçısı ve Kastamonu sanat kurulu başkanı olan Yılmaz Cesur’un üstlendiği “Ölümünün 100. Yılında Şehit Şerife bacı” adlı belgesel filmi katıımcılardan tam not aldı.

Bağlarbaşı Kültür merkezinde gerçekleşen etkinliğe Eski Devlet bakanı Murat Başeskioğlu, Üsküdar belediye başkanı Hilmi Türkmen, kaymakamlar, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, MHP il başkanı Birol Gür, Kastamonu konfederasyonu başkanı Selami Çelebioğlu, Kastamonu sivil toplum kuruluşları, ilçe dernek başkanları, köy dernek başkanları, muhtarlar ve çok sayıda konuk katıldı.

Kastamonu’nun Sınırları Üsküdar’da Son Buluyor”

Üsküdar belediye başkanı Hilmi Türkmen konuşmasında; “hafta sonu bu salonu böylesine tıklım tıklım doldurmak, İstanbullu ve Kastamonulu hemşerilerimizin böyle anlamlı ve önemli bir programa zaman ayırması benim için çok önem arz ediyor. Gerçekten sizleri tebrik ediyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi. Başta şehidimiz Şerife bacı olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Allah rahmet eylesin. Bu güzel belgesel için Kastamonulu hemşerilerimizi Kastamonu dernekler federasyonumuzu tebrik ederim.” dedi. Bu vesile ile Şerife bacı belgesel programına da ev sahipliği yapmanın da mutluluğu yaşıyorum diyen Türkmen sözlerine "zaten biz biriz, Kastamonu sınırları Üsküdar’da son buluyor, dolayısıyla evinize hoş geldiniz" diyerek konuşmasını bitirdi.

Eski bakan Murat Başeskioğlu, Üsküdar belediye başkanı Hilmi Türkmen’e plaketini verirken konuşmasında Yahya Kemal Beyatlı'nın sözlerinden alıntı yaptı. “Üsküdar bir ulu rüyanın görüldüğü şehirdir. Bizim Kastamonulu olarak muhabbetimiz olduğu vatanımızın aziz bir parçasıdır. Böyle güzel bir vatan parçasının değerli belediye başkanına çok teşekkür ediyorum.” diyerek Türkmen’e plaketi takdim etti. Şehit şerife bacı belgesel film gala gecesi sonunda, performansı izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Şehit Şerife Bacı Kimdir ;

Milli Mücadele yıllarında Kastamonu’nun  eli silah tutan erkekleri tüm  cephelerde düşmana karşı savaşırken, Kastamonu kadını, vatan ve millet söz konusu olunca, erkeğini geride bırakmayacak kadar yiğitlik ve kahramanlık göstermiştir.

Şerife Bacı Belgeseli ;

Denizden gelen “umut sandıkları”  kışın çetin şartlarında kağnılar ile Küre Dağlarını Şerife Bacının sırtında aşmış,  ama Şerife Bacı cepheye mühimmat ulaştırmak için kendini feda ettiğinden ruhunu Küre Dağlarında teslim etmiştir.  Bu Şehit  Türk Kadını gelecek nesiller için, nelerin feda edildiğinin en güzel tarihsel örneği olmuştur.

-  Sıdıka Baylan

Editör: Haber Merkezi