Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İş Adamları Derneği (KAISİAD)’nin organize ettiği kahvaltıda misafirler, davette belirtilen konseptin tamamen dışında bir seçim propagandasıyla karşılaştı.

Toplantının ana amacı 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için tüm partilerden belediye yönetimleri için aday adayı olan Kars-Ardahan-Iğdırlı isimlerin adaylaşmamalarına yönelik bir eleştiri ve birlikte hareket edelim niteliğinde olacaktı. Ancak toplantı aslen Mardinli olan AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Hamit Öncü’nün, 20 dakikadan fazla konuşarak kendisine siyasi propaganda zemini bulduğu bir etkinliğe dönüştü. Tabi sayın Öncü’nün burada bir kabahati yok sonuç olarak kendisi adaylaşmış siyasi bir isim ve konuşma hakkı bulduğu her yerde kendini ve seçim çalışmalarını anlatması beklenir ancak burada sorun, “hemşerilerimiz aday gösterilmediği için siyasi partilere bir sitem mesajı vermek amacıyla ‘buradayız” düşüncesi ile davette bulunan KAISİAD Yönetimi hemşerilerini adeta kandırmış olması.

HANİ HEMŞEHRİLERE SAHİP ÇIKILACAKTI?

Nüfus ve seçmen sayısına bakıldığında Kars Ardahan ve Iğdır üçlüsünün Esenyurt’ta birinci sırada olduğunu göz önüne alan ve bu temelde adayların belirlenmesini dile getirmek amacıyla kahvaltıya katılan misafirlerde karşılaştıkları manzaradan hoşnut olmadılar. KAI üçlüsü olarak aile içi bir toplantı olacağı çağrısına rağmen arka planda AK Parti Adayı Mardinli Hamit Öncü’yü tüm ekibiyle beraber davet edip uzun bir söz hakkı verilmesi eleştirilere neden oldu.

AK PARTİ’YE ŞİRİN GÖRÜNME YARIŞI VARDI

Her ne kadar davet metninde Kars Ardahan ve Iğdırlıların buluşması ve siyaseten pozisyon alınmasına yönelik olduğu açıklansa da, KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe ve Başkan vekili Sait Üstündağ AK Parti’nin adayına şirin görünmek adına birbiriyle yarıştılar. Sait Üstündağ’ın, basın masasına gelip gazetecilere ”haberi doğru yazın, yanlışlık olmasın bu kahvaltının ev sahibi benim” ve buna benzer başka da sözler söylemesinden sonra ortaya çıkan tablo şu gerçeği gösterdi ki, kahvaltı KAI için değil AK Parti’nin Esenyurt Adayı Hamit Öncü’yü öne çıkarma ve bu sayede belki de meclis üyesi sıralaması kapmaktı.

KAISİAD ‘AYAĞINA SIKTI’

Seçimler çok hassas dönemlerdir ve bu süreçlerde bilhassa yöneticilerin hele de sivil toplum kuruluşları gibi siyasetten keskin sınırlarla ayrılması gereken kurumların çok daha dikkatli olması gerekirken böyle bir nezaketsizlik kabul edilemez. KAISİAD Yönetimi ve Başkan Orhan Gökçe maksadını aşan bu organizasyon nedeniyle büyük eleştiri almışlardır. Gökçe’den bir an önce ‘bunun bir hata olduğunu’ söylemesini ve gönülleri tekrar kazanmasını diliyorum. Aksi halde şu ana kadar saygın bir kimliğe sahip olan KAISİAD kendi ayağına sıkmış olacaktır.