Çaydanlık var,çay  yok. Masa var, sandalye yok. Camda perde yok. İlçe beşinci katta asansör yok, çıkacak düzgün merdiveni bile yok. 50 yıllık bina ısınmaya radyatörü yok. Olsun. Şimdi bize yer vermeyenler , sonra “Gelin burayı ilçe binası yapın “ diye sıraya girecekler, biliyoruz.
                                      *
Haksız bir karartma altındayız. Kimse bizden bahsetmesin, kimse bizi duymasın diye görmezden geliniyoruz . İYİ PARTİ Genel Başkanımız Çanakkale’de bir otelde ,konferansta... Kasten salonun elektriğini kesiyorlar. Cep telefonu ile aydınlatılan salonda megafonla konuşmasını tamamlıyor. Kendi memleketi Kocaeli’nde bile bayrakları indiriliyor.
Bizi yazan , bizi anlatan ne  gazete var, ne kanal var. İktidarın tek rakibi İYİ’ler. O yüzden biz yokmuşuz gibi davranıyorlar.
                                         *
 Dağa taşa kurda kuşa yoldan geçene gökte uçana İYİ’leri anlatıyoruz.
-İYİ PARTİ’mi ? Diye en az üç kez soruyorlar.
-Meral Akşener’in kurduğu parti diyoruz.
-Akşener parti mi kurdu? diyorlar. O kadar bizden bahsedilmeyen günler işte. Boş zamanlarımızda arabalara parti magnetlerini yapıştırıp, şehri bir uçtan bir uca turluyoruz. Yakıt bitene kadar. İnsanlar görsün, logomuza gözleri aşina olsun diye.  Durunca trafikte; tuhaf tuhaf bakanlar oluyor. Kaportaya vuranlar oluyor. Olsun. Biz daha sonra trafikte geçerken kornalarla alkışlarla camdan uzanan sevgi bakışları ve  selamlarla karşılaşacağımızı biliyoruz.
                                       *
Seçim var, bizi seçime sokan yok. Kanun var, nizam yok. Meclis’te vekilimiz yok. 6 aylık partide, elde yok, avuçta yok. Olsun. Biz Meclis’e gireceğimiz günleri de biliyoruz. 
                                       *
Bayrak asacağız vinç yok. Vinç var, para yok. Bize merdiven verecek esnaf yok. Birbirimizin sırtına çıkıyoruz. Bütün il ve ilçelerde vardır böyle resimler. Elektrik direklerine tırmanıp, birbirine omuz verip, sabahlara kadar bayrak asanlardan Allah razı olsun. 
                                        *
Sonra sabah oluyor bir bakıyoruz falanca partinin hem bayrak asan hem de bayrakları toplayan(kesen ) iki ekibinden bayrak kesen ekip yine bize denk gelmiş. Hepsini kesip atmışlar. Oysa biz o bayrakları kendimiz almıştık. O bayraklarda teşkilatın, çoluğunun çocuğunun rıskı vardı. Bir daha kullanılmasın diye çamura atılan parti bayraklarını tekrar topluyoruz. Üzgün ama yılmamış, sanki hiçbir şey olmamış gibi tek tek işe yarayanları ayıklıyoruz. Olsun. Yıkarız, ütüleriz, yine asarız. 
                                          *
Tamda bu sırada İYİ’lerin Gaziantep mitingine gidilemesin diye yolları kapatan vali var, “Hoşgeldin Meral Akşener” pankartlarını söken belediye başkanı var. Aracından inip, dimdik karşılarında duran İYİ PARTİ Genel Başkanı var... Bunları basında, kanallarda duyurmayan, “borazan medya” var...
                                           *
2.Yaşını kutlayan İYİ PARTİ’miz, yurdun her köşesinde ayrı ayrı zorluklarla mücadele etmiştir. Teşkilatta herkesin kendi adına anlatacağı, emeği ,hikâyesi vardır. Biz kolay olmayacağını biliyorduk zaten. O sebeple önce birbirimize, sonra elini uzatan herkese kenetlendik. 

 Meral Akşener şöyle demişti;
“VAV  harfi nedir bilir misiniz? Yola çıktığımız günden beri, birleştirmeye çalışıyoruz. Aşkla bağlı olduğumuz dinimizin, vav harfi Vahit demektir. Her birimiz bir vav gibiyiz. Bu ülkeyi, bozulan birlikteliği, kardeşliği, hukuku düzeltmek için, vav gibi olacağız, vav gibi kalacağız. “
 
Türkiye’de değişmez denileni değiştiren İYİ’lerin daha nice yıl dönümlerini kutlaması dileği ile... 

EVRİM TOK