TUZLUCA MI SİYASET Mİ?

Sevgili Tuzlucalılar, dostlarım, arkadaşlarım, akrabalarım, hemşerilerim. Biraz zamanınızı alacağım. Kısa olmak üzere görüş ve önerilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Tuzluca’mızın Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan’ı siyaseten eleştirebilir, farklı düşünebilirsiniz. İlçemizin geleceği adına farklı fikirde olabiliriz, daha iyisini yapacağımızı da iddia edebiliriz. Buraya kadar her şey normal. Ama ilimiz veya ilçemiz adına doğru olan veya doğru olduğuna inandığımız bazı yatırım veya hizmetleri sadece muhalefet olmak için eleştirmek hatta yok saymak ilçemize ne kazandırır? Bana göre hiçbir şey.  Sayın başkanı zaman zaman ben de eleştirdim, hatta bunu kendisiyle yüz yüzeyken yaptım. Ama eleştirilerimin arkasında başka bir şey olmadığı için sohbetimiz de devam ediyor dostluğumuz da. Doğrusu da budur zaten. Aynı ilçenin insanıyız, başka türlü bakamayız birbirimize. Örnek, Meslek Yüksek Okulunun ilçemize hiç bir şey kazandırmadığını da düşünebilirsiniz. Ama bunu medeni bir şekilde dile getirebilirsiniz.

YAPICI ELEŞTİRİ VE TAKDİR ETMEK …………

 Şimdi, yukarıdaki görüşlerimi sizlerle neden paylaştığıma gelince, son aylarda ilçemizin belediye başkanının ilçemiz adına verdiği mücadeleyi takip ediyorum ve bu konuda Tuzlucalıların çok az ilgi gösterdiğini de üzülerek görüyorum. Başkan, ilçe adına, ilçenin adının daha geniş kitlelere ulaşması adına birçok proje hazırlatmakta. Hayata geçmesi için de devlet nezdinde de mücadele vermektedir. Kaba bir deyim var adeta ‘Kendini paralarcasına’ Tuzluca’nın geleceği adına çırpınan başkana böylesi önemli proje ve çalışmalarında bizlerinde destek vermesi gerekmez mi?  En azından sosyal medya hesaplarımızdan destek versek ne kaybederiz?

BAŞKANIN TUZLUCA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ 3 PROJESİ

Değerli dostlar, tekrar vurgulamak istiyorum, siyaset penceresinden değil Tuzluca adına baktığım için sayın Başkanın 3 projesini (eleştiri hakım saklı kalmak şartıyla) ben de sonuna kadar destekliyorum.

 Bu projelerden biri Tuzluca Meslek Yüksek Okulu

Fotoğraflar | Tuzluca Meslek Yüksekokulu

Uzun yıllara dayanan ve benimde şahsen çok önemsediğim, ilçem adına çok faydalı olacağına inandığım bu Meslek Yüksek Okulu’nda şu an bin 73 öğrenci var. Peki, bin bir zorluk ve mücadelenin ardından 2013’te kazanılan bu hakkımız neden hala sadece tabelada duruyor. Ve neden bu okul ilçemize gelmiyor. Neden bölüm sayısı 11’e çıkan bu okul fiziken de ilçemizde olmasın?

Bölümler:

  1. Adalet
  2. Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı
  3. Çocuk Gelişimi
  4. Eczane Hizmetleri
  5. Engelli Bakımı Ve Rehabilitasyon
  6. Halkla İlişkiler Ve Tanıtım
  7. Laborant Ve Veteriner Sağğı
  8. Posta Hizmetleri
  9. Radyo ve Tv Programcılığı
  10. Sosyal Hizmetler
  11. Spor Yönetimi

Şimdi tekrar sormak istiyorum: Edinebildiğim kadarıyla an itibariyle ve yeni bölümler hariç zaten bin 500’e yakın öğrencisi olan MYO’da okuyan bu öğrencilerimizin ilçemize, dolayısıyla esnafımıza, köylümüze katacakları katkıyı bir hesaplayın. Bunların 3’er 4’er gruplar halinde ilçemizde ev tuttuklarını hesaplayın. Yani neresinden bakarsanız bakın büyük oranda tüketim aşamasında olacak olan bu gençlerimiz her ay kişi başı ortalama 2 bin TL ilçemizin ekonomisine kazandıracaklar. Bununla da kalmayacak, bu gençlerimizin anne ve babaları ilçemize gidip gelecekler. Bundan kim kazançlı çıkacak? Tabi ki tepeden tırnağa Tuzlucalılar.

Öte yandan yine Türkiye’de ilklerden biri ( Ovacık-Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu hariç ) olan ilçemizde bilinçli tarım ve kadının üretime katılması adına çok önemli üretimler yapıldı. Bunu belediye imkanlarıyla yaparak ‘olmaz’ denilen alanlarda tarım yapıldı. Nohut, fasulye ekildi ve gerçekten organik üretilen bu mahsullerden elde edilen gelirden de hem kadınlarımız kazandı hem de öğrenci okutuldu. Yine kim kazandı? İlçemiz kazandı. Yine tarım adına Hadımlı (benim köyüm) ve Eğrekdere  (Kağın) topraklarında yapımı devam eden Göktaş Göleti’nin bir an önce hayata geçmesi ve tarımda üretimin zirve olması adına verdiği mücadele ortada. Bu hayata geçtiğinde yine kim kazanacak? Tabi ki ilçemiz ve köylerimiz. Hoş, göletin yapıldığı topraklar Hadımlı ve Eğrekdere köylerinin ortak alanı olan Kızıldüz’de yapılmaktadır. Doğal olarak bu Göletin adının Kızıldüz olması en doğrusudur. Ve bu konuda da bir girişimimiz olacaktır..

DOĞALGAZ GELİŞMİŞLİK ÖRNEĞİ MEDENİYETİN BİR PARÇASIDIR

Belediye Başkanı Türkan, okumuş, kendini her konuda yetiştirmiş, büyük şehirlerde ve yurt dışında ticaret yapan biri. Yani ufku geniş, ilçesi için derdi olan, kaygılanan ve yüreği çarpan biri. İlçenin şartlarında bir şeyler yapamayacağının da farkında. Doğal olarak kendini dışarıdaki kaynaklara vurmuş, hükümetin siyasal saflarına geçmiş ve tüm bakanlıkları tek tek ziyaret ederek ilçe için kaynak aramaktadır. Tuzluca’ya da gerekli olan bu. Yatırım gelsin, iş makinası, hasta nakil araçları ve bunlara benzer araçlar gelsin halka daha iyi hizmet olsun.

Ve doğalgaz. Büyükşehirlerde yaşayanlar uzun yıllardır bu nimetten yararlanıyor. Kaldı ki Iğdır’a kadar gelen ve hatta Tuzluca’nın yanı başından geçen dünya nimeti doğalgazdan Tuzlucalılar neden faydalanmasın? Bunun partisi- siyasi görüşü veya şucusu- bucusu olur mu? Bana göre olmamalı.

Öte yandan yine Tuzluca adına bir ilk olan geçmiş Belediye Başkanlarının adlarının sokaklara verilmesini de çok yerinde buldum. Az veya çok, seçilmiş her belediye başkanı kendi bilgisi ve becerisi dahilin de ilçenin kaynakları veya dışarıdan sağladığı imkanlar oranında ilçemize hizmet etmiştir. Başkan da bunu düşünmüş olmalı ki, seçilerek göreve gelen başkanların adlarını ölümsüzleştiriyor. Tebrikler…

Beni tanıyanlarınız bilirsiniz ben köyüme ilçeme ve ilime bağlı ve insanını çok seven biriyim. Bireysel olarak yaptıklarım da ortada. Google’a adımı soyadımı veya Tuzluca Hadımlı Köyü Sulama Kanalı diye yazarsanız birçok gerçeği göreceksiniz. Yani, memleketimin, topraklarımın ve insanlarımın derdiyle dertlenen, sevinciyle sevinen biri olarak, yolu sevgiden, dostluktan ve insanlıktan yana olan herkesle yol yürümeye devam edeceğim.

Tuzluca suyuna kavuştu… haberi

Tuzluca Hadımlı Köyü Sulama Kanalı açılışı

ÇOKCA ŞİKAYET ALDIĞIM BİR KONUYUDA PAYLAŞMAK İSTİYORUM

Tuzluca Özel İdarenin başında olan Sayın Ziyat Ali Çetin, sizi uzun yıllardır gıyaben tanırım. Siyasi yapınızı bilirim ancak size önerim sorumlu olduğunuz alanda devletin size tanıdığı yetkiyi siyasi görüşünüze göre veya ahbap- çavuş ilişkinize göre değil  tüm köylere eşit kullanmanızdır. Bazı köylere hizmet gitmesin diye elinizden geleni yaptığınız konusu dillerde dolaşır olmuş. Hakkınızda iyi şeyler de duymak isterim. Unutmayın ki hizmet etmek adına görevlendirildiniz. Tuzluca sizin de ilçeniz. Görev bugün var yarın yok…

ÖNCE SAĞLIK VE HUZUR DİYELİM

Korona belasına onlarca canımızı verdik. Ölümün bu kadar yakınımızda olduğu bir dönemde hala kişisel hırslara yeniliyorsak, durumdan vazife çıkaramamışız demektir. Herkese önce sağlık ve huzur sonrada helal kazanç diliyorum