Bu yazı doğrudan Türkiye ile alakalı değil ancak Türkiye’de yaşadığım için burada şahit olduğum olaylardan yola çıkıyorum. Tüm dünyada da benzer olayların yaşandığını bildiğim için insanlık gibi geniş bir kavram kullanarak anlatmak istiyorum çünkü konu sadece “insan”

İşim gereği gündemi ve olayları anlık olarak takip ediyorum ve hergün beni biraz daha duygusuz bir hale sokan, duyarsızlaştıran şeyler görüyorum.

Olaylar psikolojimi olumsuz yönde etkilese de, beni insanlık ve dünyanın geleceği adına derin düşüncelere itiyor.

Mardin’de yolda kendi halinde uzanan bir yavru köpeği başına demir çubukla defalarca vurarak katleden bir kişiyi gördüm. Yine sayısız masum canlı durduk yere katledilebiliyor. Öte yandan yolda bulduğu engelli bir hayvana protez ayak yaptıran insanlar da var.

Tüm gezegende iki seçeneğimiz mevcut. Saymakta zorlandığımız, ırk, din, dil, kültür fark etmeksizin dünyada sadece iki çeşit var; İYİ VE KÖTÜ...

Dünyadaki asıl savaş iyiler ve kötüler arasındadır. İnsanlık tarihi boyunca devam eden bir savaş bu ve bir taraf elenmediği sürece devam edecek. İnsanlık geleceği için kötülüğü elemesi gerekiyor.

Kötülük olmazsa iyilik olmaz gibi felsefik, sonu olmayan bir açmaza girmeye gerek yok. Kötülük olmazsa iyilik bal gibi de olur, çok da iyi olur emin olun. Aksi takdirde güç, hırs, para savaşı devam edecek. Sınıf farklılıkları devam edecek, açlık ve sefalet devam edecek. Üçüncü dünya savaşı da çıkacak, dördüncüsü beşincisi de... Nükleer savaş da, kimyasal savaş da aklınıza gelebilecek her türlü katliamın yaşanacağından emin olabilirsiniz.

İnsanlık bu elemeyi yapmadığı sürece bir üst seviyeye geçip dünya dışı medeniyetlerle de tanışamayacak ve sürekli geriye gidecek. Nitekim bu geriye gidiş uzun süredir başlamış görünüyor ve artık net bir şekilde gözümüzün önünde cereyan ediyor.

Bu kötülüğün bilimsel açıklamaları da var. Anatomik olarak bazı beyin lobları az gelişmiş ve psikopatlığa, caniliğe daha yatkın bireyler oluşuyor. Bu yine evrimsel bir süreçtir. Bir psikopat veya cani laboratuvar testleriyle anlaşılabiliyor artık bilimdeki gelişmeler bunun imkanını da insanlığa tanımış durumda. Bu tip insanların güzel bir gelecek için elenmesi gerekiyor. Bunun da en sağlıklı ve adil yolu belki kısırlaştırmak olabilir. Çünkü doğal evrimsel sürece bırakıldığı takdirde istenmeyen kötü çeşit sayısal olarak farkı açacak. Bunun nedeni, onların daha çok üremesi ve üreme istekleridir.

İnsanlık kötülüğü elemezse çıkacak küresel çapta savaşlar, ülkelerin içindeki çatışmalar veya bir kıtlık ve kriz anında ortaya çıkacak kaosta bu kötü insanların ne kadar zararlı olacağı görülecek. Kendisine hiçbir şekilde zarar vermeyen bir masumun canına acımasızca, işkence ederek kıyanların bir kıtlık anında yemeğini paylaşmamak için yapacağı şeyleri hayal etmenizi istiyorum.

Bu kötülük tabiki sadece sıradan halkın arasında değil, çok tehlikeli bir şekilde ülkelerin birinci derece yönetim kademelerinde olan kişilerde de yaygın. Özellikle liderler ve belli bir gücü elinde bulunduran zengin politikacıların sayısı hiç az değil. İşte dünyadaki açlığın ve savaşın bitmeme nedeni de onların güçlü olması ve uluslararası güç dengeleriyle rahatlıkla oynayabilmeleridir.

Sonuç olarak dünyadaki din, dil, ırk gibi kavramların tamamen ortadan kalkacağı ve sadece İYİ ile KÖTÜ arasında bir çatışmanın olacağını düşünüyorum. Ve bu çatışmanın sonucu da gezegenimiz ile insan ırkının kaderini belirleyecektir.