Değişim belki de seni bekliyor...

Türkiye’de her şey değişecek ama yıllardır senin sandığa gitmeni bekliyor olabilir mi? Olur mu olur...

14 Mayıs’ta gördük ki bunca yıl yaşananlara rağmen seçmenimizin yüzde 10’luk bir bölümü halen oy kullanmıyor, kullanamıyor.

Birçok gerekçesi olabilir ancak keyfi olarak 5 yılda bir yapılan ülke geneli oylamalara katılmayanlara sesleniyorum.

Türkiye’de çok uzun yıllardır apolitik olmak için binlerce sebep var bunu inkar edemem. Keyfi olarak oy kullanmayanların ortak özelliği siyaset arenasında kendini temsil eden birilerini bulamaması ve belki de birkaç seçim oy kullanmış ancak sonucun yine kendi açısından hüsran olduğunu görüp artık tercih yapmamayı seçmiş olabilirsiniz bunu gayet normal karşılıyorum.

Ancak...

Amerika’da eyalet değiştirip oy kullananları, Avrupa’da uzun yollar katedip oy kullananları, kısa bir süre Türkiye’de bulunmasına rağmen veya ev alıp vatandaşlığı cebine koyup oy kullananları düşün. Bu insanlar kullandıkları oylar ile senin ödediğin verginin oranına kadar karar vermiş oluyor.

Kendilerini hiç etkilemeyen ama senin tüm hayatını, aileni, sevdiklerini ve hatta evcil hayvanını bile etkileyen sonuçlara sebep oluyorlar.

Buna DUR demelisin.

Vatandaşlık görevi gibi klişe bir sözden bahsetmiyorum. Size TARİH yazabileceğinizi söylüyorum.

Evet TARİH!

Sandığa gitmeyen kardeşim... 21 yıldır değişmeyen iktidarı değiştiren seçimde sandığa gitmiş biri olarak tarih yazabilirsin.

Bu müthiş bir hikaye olur. İleride bugünler konuşulduğunda “Ben sandığa gittim ülkede her şey değişti” cümlesinin sahibi olmak kulağa hoş gelmiyor mu?

Kelebek etkisi fırsatı...

Her zamankinden farklı bir hareket yaparsan, yaptığın sırada önemsiz bir şey gibi görünen ama koskoca bir ülkedeki her şeyi değiştiren bir kelebek etkisi ortaya çıkarabilir.Gerçekten inanılmaz bu arşivlik olayın ben de aktörlerinden olmak isterdim.

Ülkemiz kuruluşunun 100. Yılında. Bu da farklı bir enerji yayıyor etrafa ve her şey seni sandığa çağırıyor.

Oy vermezsen eğer senin yerine veren birilerinin senin hayatında iğneden ipliğe her şeye karar vereceğini unutma...

21 yıllık değişmemezliği değiştirecek güce sahip olduğunu unutma...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte gelen 50+1 kuralında bir oyun bile ne kadar değişimi yaşatabileceğini unutma...

Siyasetten ne kadar kendini soyutlarsan siyasetin de o kadar senin hayatına müdahale ettiğini unutma...

TARİH YAZABİLİRSİN UNUTMA!..